21 Eylül 2014 14:42

HDK’den Alevi mitingine katılım çağrısı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Alevilerin, 12 Ekim’de inanca dayalı ayrımcılığa ve asimilasyona karşı Ankara’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yaptı.

HDK’den Alevi mitingine katılım çağrısı
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Alevilerin, 12 Ekim’de inanca dayalı ayrımcılığa ve asimilasyona karşı Ankara’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan HDK, “AKP iktidarı nasıl ki, anadilinde eğitim hakkını okullara zincir ve mühür vurarak yasaklamaya çalışıyor, ‘Tek millet’ tutumunda ısrar ediyorsa, aynı şekilde ‘Tek din/tek mezhep’ tutumunda,  zorunlu din dersleri uygulamasında da ısrar etmektedir” dedi.

Açıklamada, AKP iktidarının Alevileri ve farklı inançları yok sayan, egemen mezhebe dayalı eğitim sistemine ve dayatmalarına karşı Alevilerin başlattığı tüm  eylemlerin  meşru ve demokratik olduğu ifade edilirken, “Türkiye’de, zorunlu din dersleri kaldırılmadan demokrasiden ve inanç özgürlüğünden bahsedilemez. Sadece Alevileri değil aynı zamanda farklı etnisite ve inançtan halklarımızın tekçi zihniyetin esiri haline getirmesine karşı Alevi halkımızın yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Halkların eşitliği ve inançların özgürlüğü için Alevi halklarla omuz omuza olacağız” denildi.

15 KOLDAN ANKARA’YA

Aleviler zorunlu din derslerine; 4+4+4 eğitim sistemine, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle İmam Hatip Okulları’nı ve özel okulları dayatan eğitim sistemine, eğitimin paralı hale getirilmesine karşı 15 ayrı kutsal noktadan Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Yürüyüş 12 Ekim’de Ankara Sıhhiye Meydanı’nda HDK, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın ortaklaşa düzenleyeceği mitingle yürüyüş son bulacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Küresel iklim değişikliği sadece kutup ayılarını ilgilendirmiyor

SONRAKİ HABER

57 avukat ÇHD\'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...