05 Temmuz 2011 10:38

Özgürlük Buluşması Türkiye gençliğini bekliyor

İzmir’in Selçuk ilçesi, geçtiğimiz yaz dünya gençlerinin kardeşlik buluşmasına tanıklık etmişti. Uluslararası Gençlik Buluşmasına 22 ülkeden 3 bin genç katılmıştı.

Özgürlük Buluşması Türkiye gençliğini bekliyor
Paylaş

Sinem Uğurlu / Ceren Kocataş

Kampa ilk kez katılacak olan Gürkan Emreoğlu, Meslek Yüksek Okulu öğrencisi ve yaz döneminde bir fabrikada staj yapıyor. İş çıkışlarında da, kamp çalışmalarına katılıyor. Bu kampın diğer yaz tatillerinden ve gezi turlarından farkının, emekçi çocuklarının bir araya gelmesi, birbirinin dilinden anlaması ve parası olmayanlara da tatil imkanı sunması olduğunu söylüyor.

KOLEKTİF YAŞAMA ŞİMDİDEN BAŞLADIK

Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğrenci Temsilcisi Ayhan Yıldız da,  bu yıl içinde kampın çalışmalarına da katılmış. Üniversitedeki hocalarını gezerek kampı anlattıklarını ve davet ettiklerini söyleyen Yıldız, “Sendikaları, belediyeleri ve odaları gezmeye başladık. Kampımızı bu kesimlerle birlikte örgütlüyoruz. Kamp alanında da hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma sürecinde bulunmakla, kamp yaşamındaki kolektif yaşamın bir parçası olmaya şimdiden başladık” diyor. Bir başka genç Hüseyin ise; insanlığa, bilime, doğaya özgürlük şiarıyla gerçekleşecek olan kampta, insanların kendilerini değiştirebileceğini, değişik kültürlerle ve dillerle buluşulabileceğinden söz ediyor. YGS mağdurlarından Özge Adıgüzel, bu sene Anadolu lisesinden mezun olmuş ve hukuk okumak istiyor. Komitede bulunan üniversitelilere, hukuk fakültesine dair sorular soruyor ve kampa gelip uzun bir sınav maratonundan sonra tatil yapacağını sonra tekrar sınav maratonuna gireceğini söylüyor. Şimdiden ders çalışmaya başladığından, ders planlarını ve kamp çalışmalarını planlayarak yapacağını belirtiyor Özge ve ekliyor: “Konserler, tiyatrolar ve gösteriler çok güzeldi. Kamptan bu güne kurduğum arkadaşlıklarım hâlâ devam ediyor”

Daha önceki kamplara da katılan Baran Altun,  kampta çok güzel bir paylaşım olduğundan söz ediyor. Atölyelerde yaptıkları üretimden ve paylaşımdan bahsediyor. “Öğrencilerin yemek yapmaktan anlamadığını kampta öğrendim” diyor gülerek. Bir iki arkadaşla birlikte “Hiphop Atölyesi” kurduklarını ve bu sene de eğer imkan olursa önceki atölyedeki eksikliklerden öğrenerek, yeniden atölyeyi kurmak istediklerini söylüyor. Kampın son günü, atölyelerdeki yeteneklerin sergilendiğini öğrenen Baran, sahnede kendi yazdığı bir rap şarkısını seslendirmek istediğini belirtiyor. (İzmir/EVRENSEL)


‘HALK İÇİN BİLİM’

Metehan Ud (Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencisi): Bu seneki kampta, Bilim ve Felsefe Atölyesi kuracağız. Kampımızın sloganlarından biri de, “Bilime özgürlük” olduğundan bu temayı işleyeceğiz. Üniversitelerimizin, iktidarın da desteği ile sermaye tarafından yeniden dönüştürüldüğü bu dönemde, bilimin halk için yapılması için atölyemizde çalışmalar yürüteceğiz. Örneğin; bu seneki kampımıza, Kocaeli Dilovası’ndaki fabrikaların halka zarar verdiği yönünde araştırmalar yaptığı için hakkında soruşturma açılan, Onur Hamzaoğlu gelecek. Her sene olduğu gibi atölyede evrime değineceğiz ve bazı akademisyenleri bu atölyeye davet edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Çiçek’ten tek taraflı çağrı

SONRAKİ HABER

NATO isyancıları silahlandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...