20 Eylül 2014 21:01

Tema işçileri toplantılarını sürdürüyor

Çalışma koşullarına isyan eden ve sorunlarına kalıcı çözüm için sendikalaşma kararı alan Tema İstanbul inşaat işçileri, toplantılarını sürdürüyor.

Tema işçileri toplantılarını sürdürüyor
Paylaş

Çalışma  koşullarına isyan eden ve sorunlarına kalıcı çözüm için sendikalaşma kararı alan Tema İstanbul inşaat işçileri, toplantılarını sürdürüyor. İşçilerin önceki gün iş bitiminde yaptıkları toplantıya HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Öğretim üyesi Nilgün Ongan, Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, Liman-İş Uzmanı Sinan Ceviz, Gıda İş Esenyurt Temsilcisi İbrahim Kızılyer, Avukat Osman Salman da katıldı.

Toplantı öncesi işçilerin yaşadığı yerleri gezen Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin sorunlarını dinledi. Yapılan toplantılar sonrası isteklerinin büyük bir kısmının karşılanmaya başlandığını belirten işçiler patronla daha kapsamlı protokol imzalamaya hazırlanıyor.

Kantin salonunda yapılan toplantıya çok sayıda işçi katıldı. İşçiler tarafından seçilen işçi temsilcileri,  bir hafta boyunca dağıtılan broşürler ve bildirilerle sendikalaşma hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Olumlu tepki aldıklarını ifade eden işçi temsilcileri, sendikalaşmak isteyen yüzlerce işçiden imza topladıklarını söyledi. 2 saat süren toplantıda işçiler sendikalaşmanın yollarını tartıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: Sınırı geçenler 60 bini aştı

SONRAKİ HABER

Revir işçiler için direniş alanına geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...