20 Eylül 2014 17:52

Bu okulda mı eğitim vereceksiniz?

İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu’nda, temizlik görevlileri ve su yok. VAN’ın Tuşba ilçesi Şemsibey Mahallesi’ndeki okul, bakımsızlıktan ve çöpten geçilmiyor.

Bu okulda mı eğitim vereceksiniz?
Paylaş

İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu’nda, temizlik görevlileri ve su yok. VAN’ın Tuşba ilçesi Şemsibey Mahallesi’ndeki okul, bakımsızlıktan ve çöpten geçilmiyor.

Yaklaşık 2 bin öğrencisi olan okula sadece 200 kadar öğrenci giderken, veliler hastalık saçan okula çocuklarını göndermiyor. Tuvaletlerin kullanılamaz halde olduğu, lavaboların ise kırık olduğu okulda, her köşe çöp yuvası gibi. Koridorları çöplerle dolu olan okul hakkında bilgi almak istediğimiz Okul Müdürü Emin Güleryüz, konu hakkında bilgi veremeyeceklerini söylerken, kendi oturduğu masanın bile tozdan görülmediği dikkat çekti.

Güleryüz’ün, okulun bu halde olmasına İŞ-KUR işçilerinin işten atılmasını gerekçe gösterirken, birçok defa Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğünü, ancak herhangi bir yanıt verilmediğini söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR’

Veliler ise hastalık saçan okulda, çocuklarının sağlığının hiçe sayıldığını ve durumdan tedirgin olduklarını dile getirdi. 2 çocuğu da bu okula kayıtlı olan Oktay Erekçi, çocuklarının böylesi bir okulda sağlıklarından olacağından kaygılandığını dile getirerek, “Bu soruna herhangi bir çözüm bulunmazsa çocuklarımı bir daha okula göndermeyeceğim. Bu durum batının bir ilinde gerçekleşmiş olsaydı kıyametler koparılırdı” dedi.

Diğer veliler de Oktay Erekçi ile aynı düşünceleri paylaşıyor. Mikrop yuvasını andıran okula çocuklarını göndermeyeceklerini dile getiren veliler, çocuklarına kendi dillerinde eğitim verilmediği gibi sağlığından da edilmek istendiğini vurguladı.

Konu hakkında görüşmek istediğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise görüş beyan edemeyeceklerini söyledi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Sosyal tesislerimizi Ensar Vakfı’na yedirmeyeceğiz!\'

SONRAKİ HABER

Sınıra giden bakanlar arabalarından bile inmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...