20 Eylül 2014 16:29

Karadeniz’in sesi Adana’dan yükseldi

21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında; Onur Aydın’ın Yönetmenliğini üstlendiği “Yağmur-Kıyamet Çiçeği” filminin galası yapıldı.

Karadeniz’in sesi Adana’dan yükseldi
Paylaş

21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında; Onur Aydın’ın Yönetmenliğini üstlendiği “Yağmur-Kıyamet Çiçeği” filminin galası yapıldı.  

Filmin Adana Real Cinemaximum’da yapılan gala gösterimine yönetmen Onur Aydın ile birlikte film ekibi de katıldı. Ekip, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Yönetmen Aydın; Karadeniz’in komedi ile güdeme geldiğini belirterek, “Aslında bu filmde Karadeniz’e çok büyük yaralar açan Çernobil’i işlemeye çalıştık. Birden fazla konuyu işledik. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini aynı adlı kitabın yazarı da olan Onur Aydın üstleniyor. Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, SevtapÖzaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, SettarTanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimlerin rol aldığı filmin konusu ise şöyle; “Yakın zaman tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen Çernobil faciasından sonra eşini kanserden kaybeden Elena, oğlunun da aynı hastalıktan muzdarip olduğunu öğrenince çareyi tedavi için Türkiye’ye gelmekte bulur. Elena Trabzon’da tedavi süreciyle uğraşırken, bir gün  Trabzonspor’da oynama hayaliyle yanıp tutuşan futbolcu Şenol ile tanışır. Şenol sonuna düşünmeden  ilk görüşte kadına aşık olur. Öte yandan 1995-1996 futbol liginde şampiyonluğa doğru giden Trabzonspor son, maçta şampiyonluğu kaybedince, amigo Ahmet’in de dünyası başına yıkılır. Bir diğer yanda ise sesi ve kişiliği ile milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu vardır. Bir Çernobil mağduru olarak kanserden yaşamını kaybeden Koyuncu yöre halkının sesi gibidir”

Film Adana Altın Koza Film Festivali’nin iddialı yapımları arasında yerini alırken, yarın ki büyük ödül töreninde yarışacak. (ADANA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye-IŞİD diyaloğunu Arap aşiret liderleri sağlamış

SONRAKİ HABER

‘Balık’, Koza’da galasını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...