20 Eylül 2014 06:00

TEOG nakillerinde manuel sistem dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 19. maddesi ile Ortaöğretim Kurumları arasında öğrenci nakil ve geçişleri yeniden düzenlendi.

TEOG nakillerinde manuel sistem dönemi
Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul


Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 19. maddesi ile Ortaöğretim Kurumları arasında öğrenci nakil ve geçişleri yeniden düzenlendi. TEOG puanı ve kontenjanlara göre belirlenen otomatik yerleştirme sisteminde değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci nakillerinde ‘taban puan’ şartını kaldırdı. Yapılan değişikliğe göre, puanı kaç olursa olsun her öğrenci kontenjanı olan ortaöğretim kurumlarının tüm sınıflarına nakil başvurusu yapabilecek. Nakiller, haftalık periyotlar şeklinde yapılacak. Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri nakil başvuruları öğrencinin kayıtlı olduğu okullar tarafından alınacak, cuma günü ise sistem tarafından gerçekleştirilecek. Okulların açık kontenjanları e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

‘TORPİLİN ÖNÜ AÇILIYOR’

Manuel sistem denilen bu değişikliği gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Bu sistem TEOG’da yaşanan nakil sıkıntılarını çözemeyecek. Okullarda torpille kayıt dönemi başlıyor diyebiliriz. Kontenjanları zaten Bakanlık belirleyecek. İdarecilerin kendi tanıdıklarının veya AKP’li ailelerin çocuklarının iyi anadolu liselerine gitmesinin yolu açılacaktır” dedi.

‘SİSTEM ÖĞRENCİLERİ İMAM HATİBE YERLEŞTİRDİ’

TEOG sisteminin otomatik yerleştirmeleri yaparken imam hatip lisesi puanlarının düşürüldüğüne dikkat çeken Özev, “Bu durumda tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler de imam hatibe gitmek zorunda kaldı” dedi. Akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin gidebileceği liselerin olması gerektiğini belirten Özev, “Öğrencilere ya imam hatip ya meslek lisesi dayatması yapılmamalı” şeklinde konuştu. Özev, nakil işlemleri çözümlenemediği için şu an anadolu imam hatip ve mesleki ve teknik çok programlı anadolu liselerinde sınıfların boş olduğunu, öğrencilerin okula gitmediğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Hem kendini hem yaşamı savunacak

SONRAKİ HABER

\'Kürdistan\' diyen Kanuni bile olsa, sansürden kurtulamıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...