20 Eylül 2014 06:00

Çarşı’ya destek büyüyor

Gezi Parkı direnişine katıldıkları için üyeleri hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla darbe davası açılan Beşiktaş’ın Çarşı grubuna tribünlerden destek büyüyor. Avrupa’nın birçok ülkesinden Çarşı’ya destek gelmeye devam ediyor.

Çarşı’ya destek büyüyor
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul


Gezi Parkı direnişine katıldıkları için üyeleri hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla darbe davası açılan Beşiktaş’ın Çarşı grubuna tribünlerden destek büyüyor. Avrupa’nın birçok ülkesinden Çarşı’ya destek gelmeye devam ediyor.

ULTRAS DAYANIŞMA

Borussia Dortmund taraftarlarının Çarşı için açtığı pankart ile başlayan destek Avrupa’nın farklı takım tribünlerinin açtıkları pankartları ile sürüyor. Medyaya daha önce açılmış pankartlar yeniymiş gibi yansıyor olsa da Çarşı’ya destek veren tribün sayısı sürekli artıyor. Türkiye tribünlerinin Avrupa’daki tribünler ile ilişkilerinin kısıtlı olmasına rağmen Avrupa tribünlerinin vereceği destek büyüyecek gibi görünüyor. Eski diye bahsettiğimiz pankartlara gelecek olursak, Bayern Münih ve St. Pauli taraftarlarının Gezi direnişi zamanı açtıkları pankartlardı bunlar. St. Pauli tribünleri Çarşı’ya yönelik davaya karşı yeni pankart açsa da sosyal medyada ve haber sitelerinde Gezi zamanı açılan pankartların paylaşıldığını görüyoruz.

Yine Almanya’nın Nürnberg, Yunanistan’ın Apeitharxos ve Panionios taraftarları geçtiğimiz günlerde Çarşı için pankart açtı.

TÜRKİYE TRİBÜNLERİ SESSİZ

E-bilet ile Türkiye tribünlerinde başlayan kamplaşma, tartışmalar Çarşı’ya destek konusunda da kendisini gösterdi. E-bilet’e karşı net tutum almamakla eleştirilen ultrAslan ve Genç Fenerbahçeliler grupları, Çarşı için herhangi bir açıklamada bulunmadı. Çarşı için yurtiçi tribün desteğinin çok az seviyede olduğunu ifade ederken, son olarak Üniversiteli Altaylılar grubunun açıklama yaptığını ekleyebiliriz.

ÇARŞI’NIN YANINDAYIZ

Grup yaptığı açıklamada Çarşı’ya yönelik davayı şaşkınlıkla ve öfkeyle izlediklerini ifade ederken, “Ülkemizin mevcut hükümeti, bireylerin ve grupların hak arama mücadelesini rejime tehdit olarak göstermekte, ve kendilerinden farklı her görüşü sindirmeye büyük bir gayret göstermektedir. Ülkemizde protesto hakkını kullandığı için insanlar devlet mekanizması tarafından katledilmeye devam ederken, sayısız hayır işine imza atmış bir oluşumun böylesine mesnetsiz iddialarla yıpratılmaya çalışılması bizler için hukuksuzluktan başka bir şey değildir” denildi. Üniversiteli Altaylılar, temel vatandaşlık hakkını kullanan Çarşı’nın yanında olduklarını vurgularken, haksızlığa karşı mücadele etmeye devam edecekleri dile getirildi.

ÖNCEKİ HABER

BMGK\'de Irak toplantısı

SONRAKİ HABER

Suya yazılmış bir türkü: Ruhi Su

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...