19 Eylül 2014 16:56

Hasta tutukluya kelepçeli muayene dayatması

Kolon kanseri olan ağır hasta tutuklu Aydın Değirmenci, kelepçeli muayene dayatıldığı için tedavi olamıyor.

Hasta tutukluya kelepçeli muayene dayatması
Paylaş

Nilgün YILDIZ

Kolon kanseri olan ağır hasta tutuklu Aydın Değirmenci, kelepçeli muayene dayatıldığı için tedavi olamıyor. Kanserli bağırsağından 12 santim uzunluğunda parça alınan ve bu nedenle karnına bağlanan torbayla tuvalet ihtiyacını karşılayan Değirmenci, cezaevinde kalmak bir kenara başka birinin yardımı olmadan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Buna karşın tahliye edilmeyen Değirmenci, bir de kelepçeli muayene dayatıldığı için tedavi olmayı kabul etmiyor.

Kızı Şilan Değirmenci, babasının ring araçlarıyla hastaneye götürüldüğünü,  kelepçeyle muayeneyi kabul etmediği için defalarca muayene olmadan tekrar ring ile cezaevine götürüldüğünü aktardı. Babasıyla son yaptığı telefon görüşmesinde kelepçe ile muayenenin halen dayatıldığını öğrendiğini anlatan Değirmenci, bu nedenle tedavisinin ağrı kesicilerle yapıldığını söyledi.
Babasının hijyenik koşullarda kalması gerektiğini söyleyen Şilan Değirmenci, buna rağmen hala tahliye edilmeğini söyleyerek, “Babam aynı zamanda şeker ve tansiyon hastası. Karnında bir torba ile ihtiyacını görebiliyor ve böyle yaşadığı müddetçe de hijyenik koşullara sahip olması gerekiyor. Bunu kendisinin yapabilmesi de gerçekten çok zor” dedi.

4 KEZ SÜRGÜN EDİLDİ
Değirmenci tutuklandığı 2013 yılından bu yana 4 kez sürgünle de cezalandırıldı. 8 yıl hapse mahkum edilen Değirmenci, Hakkari M Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne oradan Kastamonu E Tipi’ne ve son olarak ise Samsun Vezirköprü M Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi.
Hakkari’de oturan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle sürekli görüşe gidemediklerini söyleyen Değirmenci, tahliye edilmeyen babasının en azından kendilerine yakın bir cezaevine nakledilmesini istiyor.

Değirmenci’nin annesi Fehime Değirmenci ise, oğlunun cezaevinde tutuluyor olmasının haksızlık olduğunu ifade etti.
Anne Değirmenci, “Bizlere düşman gibi yaklaşanlara karşı seslenmek isterdim, fakat bizim halimizden anlamayacaklarını düşünüyorum” diyerek, çocuğunun bir an önce serbest bırakılmasını istedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Onurlu yürüyüşümüze devam edeceğiz’

SONRAKİ HABER

Merkez yüksek enflasyon, faiz ve kur arasında sıkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...