19 Eylül 2014 16:38

Barzani'den Kobanê çağrısı

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarına dikkat çekerek "Bütün Kürdistanlılar’ın farklılıkları bir yana bırakarak, hep birlikte Kobani topraklarını savunmasını talep ediyorum" dedi. Barzani, "uluslararası güçler"e de Kobanê için harekete geçme çağrısı yaptı.

Barzani\'den Kobanê çağrısı
Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarına dikkat çekerek "Bütün Kürdistanlıların farklılıklarını bir yana bırakarak, Kobanê topraklarını birlikte savunmasını talep ediyorum" dedi. Barzani, "uluslararası güçler"e de Kobanê için harekete geçme çağrısı yaptı.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırılarına ilişkin açıklama yayımladı.

Barzani, açıklamasında IŞİD'in Kobanê ve Rojava'ya yaptığı vahşi saldırıların tüm Kürdistan üzerinde bir tehdit olduğunu vurguladı.

Tüm Kürdistan güçlerinin çelişki ve kaygılarını bir yana bırakarak Kobanê halkının yaşamını ve haklarını korumaya çağıran Barzani, tüm uluslararası devletlere çağrı yaparak, gerekli tedbirlerin alınması; Kobanê ve Rojava halkına destek verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli’nin trajik ölümü

SONRAKİ HABER

\'Gelin\' Venedik Film Festivali’nden sonra Altın Koza’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...