19 Eylül 2014 16:36

Tren kazasında yeniden keşif

Mersin’de 12 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşmasında, mahkeme uzman bilirkişilerle kaza yerinde yeniden keşif yaptırılmasına karar verdi.

Tren kazasında  yeniden keşif
Paylaş

Mersin’de 12 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşmasında, mahkeme uzman bilirkişilerle kaza yerinde yeniden keşif yaptırılmasına karar verdi.

20 Mart 2014 tarihinde yaşanan kaza, Adana’nın Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte, Mersin’den Adana yönüne giden yolcu treninin, bir minibüse çarpması sonucu meydana gelmişti.

Minibüs şoförü Fahri Kaya ve  hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç’ın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  
Duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Kılıç, Fahri Kaya ile kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınları ve avukatlar katıldı.

‘UYARI SİRENİ DUYMADIK’

Duruşmada kimlik tespitinin ardından tanık ifadelerine geçildi. Tanık olarak dinlenen Şuayip Toprak, kazayı görmediğini ancak trenin korna sesini duyduğunu anlattı. Toprak, kazanın bariyerlerin zamanında indirilmemesinden kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü. Tanık Bekir Gözüsarı ise rayların kenarında bulunan bir firmaya ait vagonlar nedeniyle hemzemin geçide 2 metre kalıncaya kadar trenin gelip gelmediğinin görünmediğini iddia etti.

Kazadan yaralı kurtulan Servet Çelik ise “Ne tren sesi, ne uyarı sireni ne korna sesi ne de bariyerlerin kapanma sesini duymadım” dedi.

Tutuklu yargılanan bariyer görevlisi Erhan Kılıç ise savunmasında, “Ben bariyerleri indirirken minibüs şoförü bariyerlere çarpmadan alttan geçti” derken, servis sürücüsü sanık Fahri Kaya ise, “Bu olayda benim zerre kadar suçum yoktur. Bariyer açıktı. Ben geçmek durumunda kaldım. Ben mağdurum. Ailem zor durumda, yeni çocuğum oldu. Bakacak kimseleri yoktur. Tahliyemi talep ederim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve alanlarında uzman 5 kişilik bilirkişi heyetinin kaza yerinde keşif yapmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

TCDD YÜZDE 30 KUSURLU BULUNMUŞTU

Olayın ardından başlatılan soruşturmada. Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, bariyer görevlisi Erhan Kılıç’ın yüzde 60, TCDD’nin yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya’nın yüzde 10 kusurlu olduğu belirtilmiş, Kılıç ve Kaya hakkında taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açılmıştı. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Kobanê\'de iki günde 86 IŞİD\'li öldürüldü\'

SONRAKİ HABER

Suriyeli’nin trajik ölümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...