19 Eylül 2014 15:23

Van’da oturma eylemi

Van'da 14 Haziran’da işlerine son verilen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışan taşeron işçilerin eylemi devam ediyor. İşçiler sorunlarını gündeme getirmek için Beşyol Meydanı’ndaki Balıklı Kavşak’ta “İşimize geri dönmek İstiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı.

Van’da oturma eylemi
Paylaş

Van'da 14 Haziran’da işlerine son verilen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışan taşeron işçilerin eylemi devam ediyor. İşçiler sorunlarını gündeme getirmek için Beşyol Meydanı’ndaki Balıklı Kavşak’ta “İşimize geri dönmek İstiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı. Bölgeye çok sayıda polisin sevk edilmesi üzerine işçiler Dabbağoğlu Parkı’nda direniş alanına döndüler.

Geçtiğimiz yıl İstasyon İlkokulu’nda çalışan işçilerden Ercan Bekçe, bu sene okulda para ile bir temizlik elemanının tutulduğunu ve bununda çözüm olmadığını söyledi. 30 derslikli bir okulu bir kişinin temizleyemeyeceğine dikkat çeken Bekçe, “Yetkililer bizi dikkate almıyor. Çözüm bekliyoruz” dedi. Yine Mehmetçik Selen Ortaokulu’nda geçtiğimiz yıl çalışan Hakan İpekten, yetkililerin sürekli kendilerini oyaladıklarını ve artık dayanacak güçlerinin olmadığını söyledi. Üç çocuğundan ikisinin öğrenci olduğunu ve giderlerini karşılamakta güçlük çektiğini belirten İpekten, işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cps Otomotiv Tekstil’de işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Atatürk Orman çiftliği YOÇ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...