19 Eylül 2014 14:34

Soma soruşturmasında gözaltındakiler serbest bırakıldı

Manisa faciası ile ilgili gözaltına alınan 12 kişi ile birlikte 24 kişinin ifadesine başvuruldu. 13'ü savcılık ifadeleri sonrası bırakılırken mahkemeye sevk edilen 11 kişi adli kontrollü serbest bırakıldı. 6'sı için yurtdışı yasağı geldi.

Soma soruşturmasında gözaltındakiler serbest bırakıldı
Paylaş

Manisa faciası ile ilgili gözaltına alınan 12 kişi ile birlikte 24 kişinin ifadesine başvuruldu. 13'ü savcılık ifadeleri sonrası bırakılırken mahkemeye sevk edilen 11 kişi adli kontrollü serbest bırakıldı. 6'sı için yurtdışı yasağı geldi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 kişinin ölümüyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında sabah gözaltına alınan 12 kişinin dışında, daha sonra adliyeye gelenlerle birlikte toplam 24 kişinin ifadelerine başvuruldu. 13 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri mahkemeye sevk edildi. Mahkemede yaklaşık 3 saat süren ifadelerin ardından diğer 11 kişi de adli kontrollü olarak serbest kaldı. Bu 11 kişiden 6'sı için yurtdışı yasağı da konuldu.

Maden faciasında 301 kişinin ölümüyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında bu sabah 12 kişi gözaltına alınmıştı. Dün Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşan ikinci bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı yürüten savcılar, ikinci operasyon için düğmeye basmış, savcının talimatı ile polisler Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de ocaklardaki iş güvenliği ve güvenlik kameraları ile sensörlerin izlenmesinden sorumlu çalışanlardan 12'sini gözaltına almıştı. Aralarında Ege Linyit İşletmeleri’nde yeraltı kontrol Mühendisi olarak çalışan Efkan Kurt'un da olduğu 12 kişi savcılıkta sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kandil\'den dönen HDP heyeti açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

TTB’den Bakanlığa çağrı: Êzidi sığınmacılar için görevini yap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...