19 Eylül 2014 14:04

New York Times muhabiri hedefte

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York Times gazetesini ve muhabirini tehdit etmesinden işaret alan yandaş medya, muhabir Ceylan Yeğinsu’yu hedefine koydu.

New York Times muhabiri hedefte
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York Times gazetesini ve muhabirini tehdit etmesinden işaret alan yandaş medya, muhabir Ceylan Yeğinsu’yu hedefine koydu.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta Ceylan Yeğinsu imzasıyla çıkan haber nedeniyle muhabir ve gazete tehdit alıyor. New York Times, geçtiğimiz hafta Ankara Hacı Bayram Veli camisi yakınlarında yaşayan gençlerin IŞİD’e katılma hikayesini anlatan gazete haberi yapmış, haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu camiden çıkarken gösteren bir fotoğraf kullanmıştı. Gazete, IŞİD’e katılımların yöneticilerin bilgisi dahilinde olduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta içinde gazeteye ‘edepsizlik adilik yapıyorlar’ diyerek tepki göstermişti. Bunun üzerine haberde imzası bulunan muhabir Yeğinsu dün hem Akşam gazetesinin hem de Takvim’in hedefi haline geldi.

Yeğinsu Takvim’in sürmanşetinde ‘Bak Ceylan bunu IŞİD’ başlığıyla yer aldı. Haberde “Ankara Hacı Bayram Mahallesi’ni “IŞİD’e terörist gönderilen yer” olarak gösteren New York Times gazetesinin Türk muhabiri Ceylan Yeğinsu, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Hacı Bayram’a hem esnaf hem de vatandaşlar, “Bu ‘küçük’ hanım vatan hainidir” diyerek isyan bayrağını açtı. Hacı Bayram Camii ve çevresindeki esnaf ile ziyaretçilerin Yeğinsu’ya mesajı, “Hacı Bayram barış, kardeşlik merkezi. Buradan IŞİD ya da terör örgütü üyesi çıkmaz” ibareleri yer aldı.

Akşam gazetesi de birinci sayfasında yer verdiği haberde Yeğinsu’nun fotoğrafına yer vererek, “Algı operasyonu yerli işi çıktı” başlığını kullandı. Akşam “ Haberi hazırlayan kişi sıkı CHP’li ve Gezici olduğunu saklamayan  daha önce de  sık sık Erdoğan’ı hedef alan Ceylan Yeğinsu” ifadelerini kullandı.

NEW YORK TİMES: FOTOĞRAFI KALDIRDIK, TEHDİT NİYE

The New York Times Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet, yaptığı yazılı açıklamada, “Düzeltme yayımlamamıza rağmen bazı Türkiyeli yetkililer ve medya organları, koordineli bir kampanya başlatarak haberi kaleme alan muhabirin gerekçelerini sorgulamaya ve onu yıldırmaya çalıştılar” dedi.

GÜVENLİĞİ SAĞLAYIN, BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Baquet, yetkililerin Türkiye’de yasal olarak çalışan muhabirlerinin güvenliğini sağlamasını beklediklerini kaydetti; gerekli duyulması halinde bu sorunun çözülmesiyle ilgili, daha uygun yöntemlerle, kendisiyle ya da üst düzey diğer bir editörle iletişim kurulabileceğini ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tabip odasından Karabiga halkına solunum fonksiyon testi

SONRAKİ HABER

Kandil\'den dönen HDP heyeti açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...