19 Eylül 2014 12:23

Maden ocağında göçük: Çinli işçi yaşamını yitirdi

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü, 1 Çinli işçi de yaralandı.

Maden ocağında göçük: Çinli işçi yaşamını yitirdi
Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding'e ait kömür ocağında  yerin 700 metre altında galeri açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü, 1 Çinli işçi de yaralandı.

Göçük, saat 11.00 sıralarında Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren Hattat Holding'e ait kömür ocağında meydana geldi. Maden ocağında Çinli işçilerin hazırlık işlerini yürüttüğü bölgede yan taraftaki kömür yığınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. İşçilerden 2'si, kömür yığınlarının altında kaldı. İşçiler, mesai arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarılarak ocaktan çıkarıldı. Ancak işçilerden birisi hayatını kaybetti. Diğer işçi ise ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaymakam Mehmet Yıldız, galerinin yan tarafından paso kayması sonucu kısmi göçük oluştuğunu söyledi. Ölen işçinin vücudunun yarısına kadar göçük altında kaldığını, diğerinin ise sadece ayaklarının göçükten etkilendiğini belirten Kaymakam Yıldız, "Göçükten kurtarılan işçiye gerekli müdahale yapıldı. Geri döndürebilmek için arkadaşlar uğraştı. Ancak işçi kurtarılamadı. Diğerinin durumu iyi" dedi.

ÇİNLİ İŞÇİ FITRATLA TANIŞTI

ÖLEN İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Göçükte ölen Çinli işçinin kimliği belirlendi. Sağlık görevlilerinin kalp masajı ve suni teneffüs yapmasına rağmen kurtarılamayan 38 yaşındaki Wenliang Zhang'ın cesedi, Bartın Devlet Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı kurtulan 44 yaşındaki Zheng Qi Xeue ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Maden ocağında toplam 50 Çinli işçinin çalıştığı ve hazırlık işlerini yürüttüğü belirtildi. Göçüğün meydana geldiği galeride ise 6 Çinli'nin çalıştığı ve göçük sırasında 4'ünün kaçtığı, diğer 2'sinin ise göçükten etkilendiği belirtildi. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. 

Göçükte ölen Çinli madenci Wenliang Zhang'ın, maden ocağında 3 yıldır ağabeyi ile birlikte çalıştığı belirlendi. Wenliang Zhang'in cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından, morgun yanındaki odada bulunan özel dolaba konuldu. Kardeşinin cenazesinin buraya taşınmasına yardım eden Çinli madenci, gözyaşlarını tutamadı. Morgun önünde bir süre oturup kardeşi için gözyaşı döken Çinli madenciyi arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Acılı madenci, daha sonra koluna giren arkadaşları tarafından hastaneden uzaklaştırıldı.

Cenazesi, yasal işlemlerin tamamlanmasından sonra Çin'e gönderilecek olan Zhang'ın, evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BARTIN MİLLETVEKİLİ RIZA YALÇINKAYA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

Öte yandan aynı maden ocağında meydana gelen kazalarda geçtiğimiz Nisan ayında Naim Caner, Ağustos ayında ise Muammer Ketim hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Muammer Ketim adlı işçinin üzerine kaya düşmesi nedeniyle can verdiği madeni Meclis gündemine taşıyan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Daha önce ölen 8 işçi için soruşturma yapıldı mı?" diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş taşeron eylemine katılma kararı aldı

SONRAKİ HABER

Okul inşaatındaki toprak kaymasında 1 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa