19 Eylül 2014 09:17

Ericsson 1600 kişinin işine son veriyor

İsveç telekomünikasyon tekeli Ericsson, yaptığı yazılı açıklamada modem üretimine son vereceğini ve yerine radyo teknolojisinde araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmaya karar verdiğini açıkladı.

Ericsson 1600 kişinin işine son veriyor
Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç telekomünikasyon tekeli Ericsson, yaptığı yazılı açıklamada modem üretimine son vereceğini ve yerine radyo teknolojisinde araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmaya karar verdiğini açıkladı.

Alınan karar dünyanın 14 ülkesinde Ericsson’a modem üretimi yapan 1 600 emekçinin işten atılması anlamına geliyor. Karardan en fazla İsveç’in kentinde Ericsson fabrikalarında çalışan 700 civarında emekçi olumsuz etkileniyor.

Ericsson yılda 2,6 milyar kron olan modem üretiminin maliyetini 2015 yılının ilk yarısında önemli ölçüde azaltmayı ve 2015 yılından sonra da tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Şirket modem üretimine geçtiğimiz yılın Ağustos ayında başladı. Şirket yöneticileri yatırımın 18 ila 12 ay sonra değerlendireceklerini açıklamışlardı. Ancak 13 ay sonra Ericsson’un modem üretimine son verme kararı alması çalışanlar tarafından şaşkınlık ve tepki ile karşılandı.

İsveç Mühendisler Sendikası Lund Şubesi Başkanı Lars-Ake Ekdahl, çalışanların yoğun bir çalışma temposuyla belirlenen hedefe ulaştıkları halde üretime son verilmesinden hayal kırıklığına uğradıklarını ve böylesi bir kararı beklemediklerini açıkladı.

Gazetecilerin alınan kararın çalışanları nasıl etkileyeceği sorusu karşısında  Ericsson’un CEO’su Hans Vestberg, "çalışanlar işlerini kaybedecek ancak bunların bir bölümü yeni açılacak araştırma ve geliştirme bölümüne alınacaklar" dedi ancak ne kadar çalışanın işe alınacağını açıklamaktan kaçındı.

Modeme olan talebin azaldığını, rekabetin arttığını ve fiyatların düştüğünü söyleyen Vestberg akıllı telefon üreticilerinin tek başına modem alma yerine prosesörlü modemi tercih ettikleri için modem üretimini durdurmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Modem yerine Ericsson’un daha güçlü olduğu radyo teknolojisine yatırım yapmaya karar verdiklerini söylüyor. 

ÖNCEKİ HABER

İzmir\'in yeni fuar alanı inşaatında 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Türkiye, Suriye sınırını IŞİD\'e değil sivillere kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...