19 Eylül 2014 00:19

Trabzon UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv’i son dakika golüyle 2-1 mağlup etti. Bu skorla grup maçlarına galibiyetle başlayan Trabzonspor’da büyük sevinç yaşandı.

Trabzon UEFA Avrupa Ligi\'ne 3 puanla başladı
Paylaş

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv’i son dakika golüyle 2-1 mağlup etti. Bu skorla grup maçlarına galibiyetle başlayan Trabzonspor’da büyük sevinç yaşandı. Trabzonspor’u galibiyete taşıyan golleri Constant ve Papadopoulos kaydederken, Metalist Kharkiv’in tek golü Homenyuk’dan geldi.

TRABZONSPOR 4 MAÇ SONRA GOL YEDİ, 3 MAÇ SONRA GOL ATTI

Trabzonspor, Metalist Kharkiv maçında attığı golle üç maçlık gol hasretine son verdi. En son 21 Haziran’da Rostov ile oynanan UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda gol atan bordo-mavililer, yaklaşık bir ay sonra fileleri sarsmanın mutluluğunu yaşadı. Bordo-mavililer Metalist Kharkiv maçında yediği golle ise bu sezon resmi maçlarda ilk kez filelerinde gol gördü. Trabzonspor, Rostov ile oynadığı ilk maçı 2-0 almış, ardından ise Rostov ile berabere kalmıştı. Trabzonspor ligde de Fenerbahçe ve Kayseri Erciyesspor maçlarını 0-0’lık skorlarla tamamladı.

İLK YARI

25. dakikada Sefa Yılmaz'ın soldan kullandığı köşe vuruşuna ceza sahası içerisinde iyi yükselen Constant, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

37. dakikada Bolbat'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Kobin, etkisiz bir vuruş yapınca Onur, topu kontrol etmeyi başardı.

39. dakikada Xavier'in pasında, ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Villagra’nın şutunu Onur yatarak kontrol etti.

40. dakikada Xavier'in ceza alanı çizgisinin hemen önünden çektiği plase şutu Onur, direk dibinde son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı da Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI


46. dakikada Jaja'nın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top üstten auta çıktı.

50. dakikada Constant'ın pasında, soldan ceza alanına yönelen Sefa Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

54. dakikada Villagra'nın yerden pasında uygun durumda bulunan Homenyuk, topa dokunamayınca Metalist, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

61. dakikada Villagra'nın soldan ortaladığı topu Kobin, kafayla arka direğe aşırttı. Burada bulunan Homenyuk da topu kaleci Onur’un üzerinden filelerle buluşturdu: 1-1. 89. Dakikada Kobin’in soldan ceza sahasına ortaladığı topu Villagra ceza sahası içerisinde yatarak boş pozisyonda kaleye gönderdi, ancak Onur topu kontrol etmeyi başardı.

90+4. dakikada Constant’ın ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Yatabare topu aşırttı. Alt pas içerisinde topla buluşan Papadopoulos bekletmeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:2-1. Karşılaşma da Trabzonspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Pınar Selek için dayanışma gecesi

SONRAKİ HABER

İskoçlar, bağımsızlığa \'hayır\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...