18 Eylül 2014 23:36

Pınar Selek için dayanışma gecesi

İstanbul'da Mısır Çarşısı patlaması davasında 3 kez beraat kararı, daha sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilen sosyolog-yazar Pınar Selek'e destek için dayanışma gecesi düzenlendi .

Pınar Selek için dayanışma gecesi
Paylaş

İstanbul'da Mısır Çarşısı patlaması davasında 3 kez beraat kararı, daha sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilen sosyolog-yazar Pınar Selek'e destek için dayanışma gecesi düzenlendi . Kültürlerarası Yurttaşlık Hareketi (ASTU), Pınar Selek Dayanışma Kolektifi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla ASTU'da düzenlenen 'Dayanışma gecesi'ne Pınar Selek Lyon’dan Skype bağlantısıyla katıldı.

‘UMUDUM VAR’

Sosyolog-yazar Pınar Selek, salondakilere, "Hepinizi ve Strazbourg’u çok özledim, hepinizi çok seviyorum. Dayanışma gecesi için herkese teşekkür ederim. Bu gücümüzü dayanışmaya borçluyum. Umudum var. Acı çektik ama hiç umutsuz olmadık. Çünkü birlik içindeyiz. Bu sefer sona yaklaşıyoruz" dedi.

Çok sayıda siyasi parti temsilcisi, üniversite öğretim üyesi, öğrenciler ve belediye temsilcilerin katıldığı dayanışma gecesinde herkes 3 Ekim 2014 tarihinde İstanbul'da duruşması yapılacak davadan beraat kararı beklediklerini bildirdi. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Ekim'de açıklanması beklenecek kararı Fransa'nın Paris, Strasbourg ve Lyon kentlerinden 10, İtalya, İsviçre ve Almanya’dan yine10 kişinin takip edeceği belirtildi. ASTU yöneticisi Muharrem Koç, şöyle dedi:

"Dayanışmamız devam edecek. Bu sefer Avrupa’nın 4 yanından 20 kişi 4'üncü kez İstanbul’da mahkemenin kararını izleyecek. Haksızlıkların giderilmesi ve Pınar Selek'in özgürlüğüne ve çok özlediği İstanbul’a kavuşmasını temenni ediyoruz."

‘DAYANIŞMAMIZ DEVAM EDECEK’

Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Sosyalist Parti’den Mine Günbay da, verilecek karardan çok umutlu olduklarını, mahkemenin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını bozmasını ve beraat kararı vermesini, Pınar Selek’in adaletli yargılanmasını istediklerini söyledi. Günbay, "Strasbourg Belediyesi 2011 yılından itibaren Pınar Selek’i destekliyor ve desteklemeye devam edecek. Sosyolog Pınar Selek gibi haksızlığa uğrayan dünyada birçok insan var. Haksızlıkların giderilmesi için dayanışmamız devam edecek" diye konuştu.

Pınar Selek Dayanışma Kolektifi üyeleri de Sosyolog Pınar Selek’in hürriyetine kavuşması ve yaşadığı acıların son bulması temennisini dile getirdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir\'de atılan işçiler için yürüdüler

SONRAKİ HABER

Trabzon UEFA Avrupa Ligi\'ne 3 puanla başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...