18 Eylül 2014 23:33

Eskişehir'de atılan işçiler için yürüdüler

Eskişehir'de işçeler, sendikaya üye oldukları için 44 gün önce işten çıkartılan 12 ICF Fabrikası işçisine destek vermek amacıyla yürüdü.

Eskişehir\'de atılan işçiler için yürüdüler
Paylaş

Eskişehir'de işçeler, sendikaya üye oldukları için 44 gün önce işten çıkartılan 12 ICF Fabrikası işçisine destek vermek amacıyla yürüdü.

Akşam saatlerinde aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Cengiz, ICF işçileri, çeşitli demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin bulunduğu grup 'Atılan İşçiler Geri Alınsın' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. İki Eylül, Hamamyolu ve Köprübaşı caddelerinden geçen gruptakiler sık sık 'Atılan İşçiler Geri Alınsın', 'Sendika hakkımız engellenemez', 'Yaşasın sınıf dayanışması' ve 'İş ekmek özgürlük' sloganlarını attı.

Yürüyerek İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na gelen kalabalığa hitaben DİSK'e Bağlı Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"ICF'de çalışan kardeşlerimiz bir haksızlığa bir hukuksuzluğa uğradılar. Anayasal haklarını kullandılar, karşılığında kapının önüne konuldular. Bundan dolayı sizler bir buçuk aydır arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyorsunuz. İnşaat işlerinde her gün canlarımız gidiyor. Her gün insanlar iş cinayetlerine kurban gidiyor. Niye biliyor musunuz arkadaşlar. Bir milyon 600 bin tane kayıtlı inşaat sektöründe çalışan var. Bunun Türk İş'e bağlı bir sendikadaki üye sayısı yaklaşık yüzde 2 oranlarında. Özel sektördeki örgütlülük oranı ise binde birlerle ifade ediliyor. Düşünebiliyor musunuz bir milyon 600 bin tane kayıtlı, bir o kadar da kayıtsız vardır. Bunların sadece yüzde 2'si sendikalı." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Üzerine kale direği devrilen çocuk yoğun bakımda

SONRAKİ HABER

Pınar Selek için dayanışma gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...