18 Eylül 2014 19:15

Deva direnişi Meclis gündemine taşındı

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sendikalaştıkları için işten atalın Deva İlaç fabrikası işçilerinin yaşadıkları sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Deva direnişi Meclis gündemine taşındı
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sendikalaştıkları için işten atalın Deva İlaç fabrikası işçilerinin yaşadıkları sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Çalışma Bakanı  Faruk Çelik’in cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tüzel, yabancı sermayeli şirketlerin ve tekelleşmenin belirginleştiği ilaç sektöründe ekonomik büyümenin; düşük ücret, işten atma, patron baskısı ve yasal boşluklarla işçilerin örgütlenmesinin engellemesiyle görçekleştiğine dikkat çekti.
Tüzel şu sorulara yanıt istedi:
n Deva İlaç Çerkezköy Fabrikasında işe ilk başlandığında işçilere, “fazla mesai ücretlerini istemeyeceğim” kağıdı imzalatıldığı, haftanın 7 günü ücretsiz çalışmaya çağırıldıkları iddiaları hakkında bir inceleme yapılmış mıdır? Bu fabrikanın Bölge çalışma müdürlüğüne fazla çalışmaya dair başvurusu var mıdır? Mesai saatleri dışında bu fabrika denetlenmiş midir?
n Bu fabrikada çalışma ortamının işçilerin fiziksel ve ruhsal sağlıkları üzerindeki etkileri, işçi sağlığı ve iş güvencesinin olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise,  Bulgular ve önlemler nedir?
n Bütün işçiler sürekli olarak gözetlendiği, işçilere her gün “sakın sendikalı işçilerle birlikte hareket etme” baskısı yapıldığı, çıkışlarda ve molalarda işçilerinin birbirini görmesinin engellediği, operatörlerin ayakta çalışmaya zorlandığı iddiaları doğru mudur?
n Deva İlaç Çerkezköy Fabrikasında yaşanan yasa tanımazlığa ve  hak ihlallerine yönelik Bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mobbing tepkisi

SONRAKİ HABER

Beltaş işçileri 60 günlük direniş sonucunda kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...