18 Eylül 2014 13:26

Bakan Ala’ya gizlilik şartı sorusu

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Türkiye’ye gelen yabancılara ilişkin verilerin kamuoyu ile paylaşılmamasında öne sürülen ‘gizlilik’ şartının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Bakan Ala’ya gizlilik şartı sorusu
Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Türkiye’ye gelen yabancılara ilişkin verilerin kamuoyu ile paylaşılmamasında öne sürülen ‘gizlilik’ şartının gerekçesi nedir?​” diye sordu.

Baluken, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: “Türkiye’ye gelen yabancılara ilişkin verilerin kamuoyu ile paylaşılmamasında öne sürülen ‘gizlilik’ şartının gerekçesi nedir? Yasa ile tanımlanmış ve bakanlığınızca verilmiş statülerdeki yabancıların sayısı ve bunlara ait istatistiki veriler ‘devlet sırrı’ olarak mı sınıflandırılmıştır? Söz konusu bilgiler gizlilik kapsamında değilse, Türkiye’deki yabancılardan mülteci, şartlı mülteci, ikincil koruma, geçici koruma ve başvuru sahibi konumunda olanların sayısı kaçtır? Bu yabancıların uyruk, yaş ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Bu istatistikleri peryodik olarak ve herkesin erişebileceği şekilde yayınlamayı planlıyor musunuz? Türkiye’deki yabancılardan mülteci, şartlı mülteci, ikincil koruma, geçici koruma ve başvuru sahibi konumunda olanlar hangi şehirlerde barındırılmaktadır? Kamu otoritesinin belirlediği alanların dışında kalanların sayısı kaçtır? Türkiye’ye gelen yabancılardan resmi kayda alınmayanlar hangi şehirlere dağılmıştır? Deneyimlediğimiz şekliyle kentlerimizde yabancıların linç edilmesine yönelik çıkan görüntülerin bir daha ortaya çıkmaması için herhangi bir çalışmanız var mıdır?​” (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetine müebbet talebi

SONRAKİ HABER

Doktor açığa alındı, hastalar geri çevriliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...