18 Eylül 2014 12:53

Tayyip Erdoğan’ın banka ile savaşı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gülen cemaati bünyesinde görüldüğü için “devlet eliyle batırılmaya çalışılıyor” eleştirilerine neden olan Bank Asya için “O banka batmış zaten” dedi. Erdoğan, başbakanlığı döneminde sert tartışmalara girdiği ve ağır ifadelerle suçladığı TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Kurulu toplantısının açılışına katıldı.

Tayyip Erdoğan’ın  banka ile savaşı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gülen cemaati bünyesinde görüldüğü için “devlet eliyle batırılmaya çalışılıyor” eleştirilerine neden olan Bank Asya için “O banka batmış zaten” dedi.
Erdoğan, başbakanlığı döneminde sert tartışmalara girdiği ve ağır ifadelerle suçladığı TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Kurulu toplantısının açılışına katıldı.

TÜSİAD BAŞKANINA YANIT
Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “Kutuplaşma bertarafında önemli bir rol üstlenebileceğinize inanıyoruz” sözlerine karşılık olarak, “Eski kırgınlıkları muhafaza etmenin hiçbir faydası olmaz. Zaman yumrukları sıkma değil tokalaşma zamanıdır. İnsan hak ve özgürlüklerin geliştirerek, yasaklamaları kısıtlamaları bırakarak kardeşlik hukuku içinde yaşama zamanıdır” ifadelerini kullandı.

‘O BANKA BATMIŞ ZATEN’

Erdoğan, Bank Asya’yı kast ederek “Dün ana muhalefet lideri bir bankanın batırılması için çalışıyor diyor. O banka batmış zaten. Taşıma suyla dönüyor. O 26 bankanın battığı dönemden biz çok farklı bir yere getirdik. Bir de hakarateamiz şekilde sayın başbakana hitap ediyor. Bu  anlayışla bir yere gidilmez” diye konuştu.
Konuşmasında “Kusura bakmayın, yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız” ifadelerini de kullanan Erdoğan, Gezi direnişi ve büyük yolsuzluk operasyonlarını “Hükümete darbe girişimi” gibi sunan yaklaşımını da sürdürdü.

“Bakın Gezi Olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimi... Bu çirkin olaylar karşısında dimdik durduk. Son 10 yıldır kârlarına kâr katanlar eleştiriyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “İnanın Gezi olayları karşısında biz dik durmasaydık çok farklı bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimi.  Bazılarının paralel yapıyı açık açık desteklediğini görüyoruz. 17-25 Aralık darbe girişimi aynı zamanda eski Türkiye’yi diriltme girişimidir. İstedikleri zaman 24 saat içerisinde hükümeti götürürüz, yenisini getiririz mantığı. Faiz lobileri adeta ellerini ovuştururdu. Bütün dert bu. Emniyette dönemin başbakanı diye tutanaklar tutuluyor. Bu tutanakları tutanları ihanet çetelerine kol kanat germeye çalışanlar oldu. Sonra çıkıp uluslararası itibarı zedelendi diyorlar. ABD medyasında 3 haber çıktı diye bu ülkede itibar zedelenmez.”

KÜSTÜĞÜ İŞADAMI DA ORADAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında iş dünyasının tanınmış isimleri vardı. O isimler arasında yer alan biri salonun arka sıralarında oturmayı tercih etmişti. Aynı zamanda toplantının gerçekleştirildiği otelin de mülk sahibi olan bu isim işadamı Mesut Toprak’tı. Toprak’ın ismi sahibi olduğu otellerle değil Zeytinburnu’ndaki 16.9 kuleleriyle gündeme gelmişti. İstanbul’un tarihi silüetini bozan yapı için Erdoğan, başbakanlığı döneminde kulelerin tıraşlanmasını istemiş, isteği yerine gelmeyince de kulelerin sahibi İşadamı Mesut Toprak’la küstüğünü ve bina tıraşlanana kadar küs kalacağını açıklamıştı. Mesut Toprak’ın otele gelişi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayan heyette de yer aldığı öğrenildi.

YÜCAOĞLU’NA ‘PARALEL’ TEŞEKKÜRÜ

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılış konuşmasını Konsey Başkanı Erkut Yücaoğlu yaptı. Yücaoğlu, “Bir hukuk devletinin, kendi içinde yaygın deyişle bir paralel devletin oluşmasına ve böylesi bir yapının hukuku kendi gündemi doğrultusunda, eğip bükmesine izin vermesi mümkün değildir” dedi.

Yücaoğlu’nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Yücaoğlu’na dönerek, “İş dünyasından bugün ilk defa kararlı bir ses duyuyorum. Onun için teşekkür ediyorum” dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Öğrenci eyleminde bulunan örgüt, Dink cinayetinde bulunamıyor\'

SONRAKİ HABER

Atılan baraj işçilerinin alacakları ödenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa