18 Eylül 2014 12:46

İzmir’in Kültürpark’ı yok mu olacak?

İzmir fuar alanının Gaziemir'e taşınması ile birlikte İzmir'in en önemli yeşil alanlarından biri olan Kültürpark'ın kongre merkezine dönüştürülmesine tepki gösteren Peyzaj Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, “Kongre merkezleri çok büyük yapılardır. Bu Kültürpark'a yoğun bir yapılaşma gelmesi demektir” dedi.

İzmir’in Kültürpark’ı yok mu olacak?
Paylaş

İzmir fuar alanının Gaziemir'e taşınması ile birlikte İzmir'in en önemli yeşil alanlarından biri olan Kültürpark'ın kongre merkezine dönüştürülmesine tepki gösteren Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, “Kongre merkezleri çok büyük yapılardır. Bu Kültürpark'a yoğun bir yapılaşma gelmesi demektir” dedi.

İzmir Basmane'de bulunan, kent merkezinin en büyük yeşil alanı olan Kültürpark'ın geleceği, yeni fuar alanının Gaziemir'e taşınacak olması nedeniyle belirsizliğini koruyor. 421 bin metrekarelik alana kurulu olan Kültürpark'ta 200'den fazla türe ait 7 bin 261 ağaç ve çalı bulunurken, olası bir afet durumunda toplanma alanı olarak da planlanmış durumda Fuar alanının Gaziemir'e taşınacak olması, “Kültürpark ne olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Peyzaj Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, İzmir Ticaret Odası ve Sanayi Odası'nın Kültürpark'da bir kongre merkezi yapılmasını istediklerini, ancak kendilerinin bu öneriye sıcak bakmadıklarını açıkladı.

YENİ YAPILAŞMAYI KALDIRMAZ

İzmir merkez planlamasında Kültürpark'ın önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, kendisine has bir ekositemi ile bölgede yeşil alan ihtiyacını giderdiğini söyledi. Yerlikaya, Kültürpark'ın yeni yapılaşmayı kaldıramayacak kadar hassas bir alan olduğunu ifade ederek, “Kentin bazı kesimlerince dillendirilen kongre merkezinin, Kültürpark'a alınması fikrinin doğru bir fikir olmadığı görüşündeyiz” dedi. Kültürpark'ın kongre merkezi olmaması gerektiğini vurgu yapan Yerlikaya, “Çünkü kongre merkezi çok büyük yapıdır. Her bir salonu 3 bin kişiliktir. Bu Kültürpark'a yoğun bir yapılaşma gelmesi demektir” dedi. Kültürpark'ın Kongre Merkezi yerine sosyal aktivitelerin yapılacağı yerlere çevrilmesi gerektiğini dile getiren Yerlikaya, modern sanat müzesi, açık müzeler ve kent tarihi ile kültürün tanıtıldığı alanlar olması gerektiğini söyledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

2014\'te en az 39 çocuk işçi, hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

\'Öğrenci eyleminde bulunan örgüt, Dink cinayetinde bulunamıyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...