05 Temmuz 2011 09:08

Gazi Devlet Hastanesinde işçi kıyımı devam ediyor

Samsun Gazi Devlet Hastanesinde sendika üyesi taşeron işçiler işten atılmaya devam ediyor.Gazi Devlet Hastanesinden atılan Cemalettin Kömpe ve Ali Arslan hastane önünde çadır kurarak 160 gündür  işe geri dönme mücadelesi veriyordu.Hastane yönetimi 1 Temmuzda Dev Sağlık-İş Samsun Temsilcisi Yüksel Arslan, e

Gazi Devlet Hastanesinde işçi kıyımı devam ediyor
Paylaş

Gazi Devlet Hastanesinden atılan Cemalettin Kömpe ve Ali Arslan hastane önünde çadır kurarak 160 gündür  işe geri dönme mücadelesi veriyordu.

Hastane yönetimi 1 Temmuzda Dev Sağlık-İş Samsun Temsilcisi Yüksel Arslan, eşi  Selma Yılmaz Arslan,  ve Sendika Üyesi Songül Akın’ı da işten attı. İşler ise dün hastane önünde çadır kurarak direnişe geçti. İşçilere destek vermek için Samsun’a gelen Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada açıklama yaptı.

Taşeronun olduğu birçok yerde sendikal mücadele yürüttüklerini ve her yerde taşeron patronların ve devletin baskılarıyla karşılaştıklarını dile getiren Çerkezoğlu, tüm bunlara rağmen bazı yerlerde önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

Samsun’da arkadaşlarına yapılan baskıların ne kendilerini ne de işçileri yıldırmayacağını dile getiren Çekrezoğlu, kazanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Samsun Gazi Devlet Hastanesinde iki arkadaşlarının 160 gündür mücadele ettiğini, şimdi de sendika temsilcilerinin üyelerinin işten atıldığını anlatan Çerkezoğlu, işten atmaların sorumlusunun yeni iş alan taşeron firma olduğunu belirtti.

İşten atmaların asıl nedeninin diğer işçilere gözdağı vermek olduğunu belirten Çerkezoğlu, atılan işçilere geri alınana kadar mücadele edeceklerini, Samsun’daki tüm emek dostlarının kendilerine destek vermesini istediklerini ifade etti. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzelman’da TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Köprü talebine ‘milli park’ bahanesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...