17 Eylül 2014 19:16

İşçiler birbirlerini zincirleyip trafiği kapattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 aylık hizmet alımı ihalesini kaybeden belediye şirketi İZENERJİ işçileri, işsizlikle karşı karşıya kalacaklarını duyurmak için yol kapatma eylemi yaptı. Birbirlerini zincirleyen ve yolu kapatan 10 işçi, Konak'ta trafiği kilitledi. İşçiler, polisin demir kesme makası getirmesi üzerine zinciri çözüp yolu trafiğe açtı.

İşçiler birbirlerini zincirleyip trafiği kapattı
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çoğu kentin park, bahçe ve yeşil alan bakımında çalışan ve belediye şirketi İZENERJİ'de kadrolu 1170 personeli ilgilendiren Ekim - Aralık 2014 tarihleri arası 3 aylık hizmet ihalesini taşeron firma Denmar Temizlik kazandı. İşsiz kalacakları veya hak kayıpları olacağı endişesi nedeniyle tedirgin olan işçiler buna tepki gösterdi. Bağlı oldukları DİSK'e bağlı Genel - İş Sendikası da ailelerin de katıldığı protesto eylemleri yaptı.

İZENERJİ işçileri son eylemlerini ise bugün İzmir kent merkez trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı'nın kesiştiği, Konak Pier Alışveriş Merkezi karşısındaki kavşakta yaptı. Birbirlerini zincirleyen işçiler, zincirin bir ucunu tretuvardaki demir parmaklıklara diğer ucunu ise yağmur suyu kanallarına bağladı. Aniden ortaya çıkan işçiler ve zincir nedeniyle trafiğin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yönüne akışı durdu. İşçiler üzerinde 'Taşerone hayır, elinizi ekmeğimizden çekin. İZENERJİ işçileri' yazılı pankart açtı. Ayrıca 'Taşerona geçit vermeyeceğiz', 'Ekmeğimize uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. 

Kaldırımda bulunan 20 işçi de sloganlara eşlik etti. Gerek Cumhuriyet Bulvarı yönünden gerekse Fevzipaşa Bulvarı'ndan gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada eylem yerine çevredeki trafik polisleri ulaştı. Polislerin "Yolu açın" uyarısına, işçiler uymadı. Trafik polisleri, Cumhuriyet Bulvarı'ndan Sahil Bulvarı yönüne giden araçların "U" dönüşü ile geriye dönmeleri ve alternatif yollara yönelmelerini sağlamasına karşın trafik sıkışıklığı büyüdü.

SADECE AMBULANSA İZİN VERDİLER 

İşçilerin eyleme başlamasından kısa bir süre sonra Cumhuriyet Bulvarı yönünden bir ambulansın sirenleri duyuldu. İçinde hasta olduğu söylenen ambulansa yol vermek için trafik polisleri işçilerden yardım istedi. Bunun üzerine işçiler ambulansı zincirin altından geçmesini istedi. Zincirin gergin olması nedeniyle bu gerçekleşmeyince, zincir biraz gevşetildi. Ambulansın üzerine çıkan işçiler zinciri aracın üzerinden atlattı. Bu şekilde ambulans yoluna devam edebildi. Ambulansın geçmesinden sonra işçiler slogan atmayı sürdürdü. Olay yerine polis tarafından demir kesme makası getirilmesi üzerine, işçiler zincirlerin arasındaki kilitleri tek tek açtı. Böylece eylem sona erdi. İşçiler, üzerinde 'Taşerona hayır' yazılı tişörtlerle yaptıkları eylemin ardından gömleklerini giyerek kavşaktan uzaklaştı. İşçilerin ayrılmasından sonra olay yerine gelen çok sayıda sivil polis inceleme yaptı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin korkulu rüyası

SONRAKİ HABER

MEB bunu hep yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa