17 Eylül 2014 16:05

Yalçın Akdoğan'a tepkiler sürüyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, yeni görevine başlamasının hemen ardından geçtiğimiz hafta medya sektörü temsilcileri ile bir araya gelmesi medyaya ‘ayar verme’ operasyonu olarak değerlendirilmeye devam ediyor.

Yalçın Akdoğan\'a tepkiler sürüyor
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, yeni görevine başlamasının hemen ardından geçtiğimiz hafta medya sektörü temsilcileri ile bir araya gelmesi medyaya ‘ayar verme’ operasyonu olarak değerlendirilmeye devam ediyor.

Akdoğan’ın sadece belirli kurum ve kuruşları çağırıp, çeşitli gazeteleri ve meslek örgütlerini bu bileşimin dışında bırakmasına tepkiler de devam ediyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) yazdıkları açık mektupla, bir daha hiçbir toplantılarına katılmayacaklarını duyururken, DİSK Basın-İş ise toplantıda dile gelen Basın İş yasasına tepki gösterdi.

Basın- İş, Basın İş yasasının aktarıldığı toplantıya , çeşitli dernek ve vakıfların yanı sıra Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı sendika temsilcilerini çağıran bakanın, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların temsilcilerini davet etmemesine dikkat çekti

GÖLGE ETMEYİN YETER

Basın-İş,  yasa ile ilgili Akdoğan’a seslenerek şöyle dedi: Eğer emekçilerin haklarını düşünüyorsanız, yeni düzenlemelere kafa yormanıza gerek yok. Bu güne kadar gasp ettiklerinizi geri verin. Sendikalaşmaya yönelik tehditlerin cezasını arttırın ve uygulayın. Size muhalif olanların değil çalışanların maaşlarını ödemeyenlerin defterlerini inceleyin.
Siz para babalarının ‘önüne yatmaktan’, ‘siper olmaktan’ vaz geçin, biz haklarımızı almayı biliriz. Yasanın güncel olmayan yanlarını Toplu İş Sözleşmeleri ile güncelleriz. Kısacası gölge etmeyin yeter sizden başka bir beklentimiz yok.”

BAŞBAKAN’IN KALEMŞÖRÜ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bir mektup yazdı.
Abakay, mektupta, ÇGD’nin toplantıya çağırılmamış olmasını eleştirdi, “ya bizi tanımıyorsunuz ya da çok iyi tanıyorsunuz” dedikten sonra, “Yeni Türkiye” nin basın özgürlüğü anlayışını yansıtan bu ayrımcı uygulamaları kabul etmemiz mümkün değildir.” yorumunu yaptı.

TOPLANTILARINIZA KATILMIYORUZ

Abakay’ın ÇGD adına kaleme aldığı “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, sizin toplantınızdan bir gün sonra İstanbul’da sadece kendisine yakın bildiği, bazı basın kuruluşlarının temsilcileriyle kapalı bir toplantı yaptı. Burada da basın kuruluşları arasında ayırım yapıldı, ayrıştırıldı... “Yeni Türkiye”nin basın özgürlüğü anlayışını yansıtan bu ayrımcı uygulamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Ankara’da yaptığınız toplantıdaki konuşmanızda, davetlilere, “meslektaşlarım” diye hitap ederek, “Ben de basın yayın mensubuyum” diyorsunuz.
Başbakan ya da Cumhurbaşkanının “konuşma metinlerini kaleme almak” ya da kendisine tahsis edilen köşede onların “ne kadar büyük insan olduğunu” yazmak bir kişiyi hükümet üyesi, Bakan, Başbakan Yardımcısı yapar; ama gazeteci yapmaz. Sadece Başbakanın, Cumhurbaşkanının “kalemşörü”, “yakını” olunur.
ÇGD olarak bu ayırımcı tavrınızı kınıyoruz. Tutumunuz değişmediği sürece Ankara ve İstanbul’da düzenleyeceğiniz basının sorunlarıyla ilgili çalıştay dahil, olası davetlerinize katılmayacağımızı belirtmek isteriz. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

3 işçinin ölümü taksire bağlandı

SONRAKİ HABER

Ataköy\'de ağaç kesimine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa