17 Eylül 2014 15:43

Asansör faciası 2 can daha aldı

Gaziosmanpaşa'daki Emine Sabit Bayrak İmam Hatip Ortaokulu’nda çalışan hizmetli Yüksel Cebar, asansörü onarmak isterken asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Van'da ise elektrik kesintisi nedeniyle içinde kaldığı asansörün kapısının açılmasından sonra inmeye çalışan Dr. Serdar Yiğit, asansör boşluğuna düşerek öldü.

Asansör faciası 2 can daha aldı
Paylaş

Yusuf BAL
İstanbul

Gaziosmanpaşa Karayolları mahallesinde bulunan Emine Sabit Bayrak İmam Hatip Ortaokulu’nda dün saat 16.30’da sözleşmeli olarak çalışan hizmetli Yüksel Cebar, bozuk olan asansörü onarmak isterken asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.

15 Eylül’de sigortası başlatılan Yüksel Cebar ve ailesinin okul lojmanında yaşadığını belirten yakınları, eşinin de aynı okulda çaycı olarak çalıştığını söylediler. Asansörün geçen yıl okulların kapanmasına yakın bozulduğunu ve okul idaresine birkaç kere İlçe Eğitim Müdürlüğüne yapılması için dilekçe verdiklerini belirten eski okul çalışanı “Milli Eğitimin sorumsuzluğu büyük” dedi.


ASANSÖRDE KALAN DOKTOR, BOŞLUĞA DÜŞÜP ÖLDÜ

Van'da ise ev kiralamak için gittiği binada, elektrik kesintisi nedeniyle içinde kaldığı asansörün kapısının açılmasından sonra inmeye çalışan 27 yaşındaki Dr. Serdar Yiğit, asansör boşluğuna düşerek öldü.

Olay, dün saat 17.00 sıralarıda Akköprü Mahallesi Defterdarlık Caddesi'nde bulunan 6 katlı binada meydana geldi. Binanın üst katına çıkarak kiralık evlere bakan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Aile Hekimliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Yiğit, asansöre binerek inmeye başladı. Asansör binanın 2 ile 3'üncü katları arasına gelince elektrikler kesildi. 

Yaklaşık 20 dakika boyunca asansörde bekleyen Dr. Yiğit'e yardım için binanın kapıcısı geldi. Kapıcının asansörün kapısını açması ardından inmeye çalışan Dr. Serdar Yiğit, dengesini yitirince yaklaşık 10 metreden asansör boşluğuna düştü. Ağır yaralanan Dr.  Yiğit, çağrılan ambulansla kaldırıldığı YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece kurtarılamadı.

Dr. Serdar Yiğit'in cenazesi bugün YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi morgundan alınarak memleketi Giresun'a gönderildi. Cenazeyi almak için Van'a gelen anne Naciye, baba Nedim Yiğit sinir krikzleri geçirirken, doktor Serdar Yiğit'in meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR işçileri randevu bekliyor

SONRAKİ HABER

EMO raporu açıklandı: Asansör standardının Türkçesi bile yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...