17 Eylül 2014 15:18

Eğitim Sen kalıcı çözüm istiyor

Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, eğitimde yaşanan sorunların acilen ve kalıcı bir biçimde çözülmesini istedi.

Eğitim Sen kalıcı çözüm istiyor
Paylaş

Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, eğitimde yaşanan sorunların acilen ve kalıcı bir biçimde çözülmesini istedi.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri eğitimin ticarileşmesini ve eğitim emekçilerine yapılan baskıları protesto etmek için Konak Eski Sümerbank önünde toplanılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Basın açıklaması okuyan Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarının artarak devam ettiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığının ise, her yıl çözümden üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan uygulamalara başvurduğunu dile getiren uğurlu, yaşadıkları problemleri şu şekilde sıraladı: “Erken emeklilik, yeni personel almama, taşeronlaştırma, geçici süreli sözleşmeli personel çalıştırma, ücretli öğretmenlik, 4-b, 4-c, 50-d, sözleşmeli çalışma vb gibi uygulamalarla kamu istihdamında büyük bir alt üst oluş yaşanmış, güvencesiz istihdamda tam bir patlama yaşanmıştır.”

Siyasi kadrolaşmaya, zorunlu rotasyon ve sürgünlere son verilmesi, performans uygulamasına, esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarının durdurulması, eğitimde ve yükseköğretimde yaşanan sorunların kalıcı olarak çözülmesi gibi talepleri olduklarını dile getiren Uğurlu, “Bunun için 24 Eylül Çarşamba günü Türkiye çapında grevdeyiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüzel, Eyüp İMKB Lisesi’ni Meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

Niran Ünsal’dan homofobik açıklamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...