17 Eylül 2014 12:44

‘Yargı kadından değil, erkekten yana’

İki yıl önce bir akrabası, bir yıl sonrasında da bir arkadaşının babası tarafından taciz ve tecavüze maruz kalan B.K davasına Kocaeli Adliyesi’nde devam edildi.

‘Yargı kadından değil, erkekten yana’
Paylaş

İki yıl önce bir akrabası, bir yıl sonrasında da  bir arkadaşının babası  tarafından taciz ve tecavüze maruz kalan B.K davasına Kocaeli Adliyesi’nde devam edildi.

Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan Kocaeli Kadın Platformu, sorumluların gerekli cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Platform adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, hükümetin geçtiğimiz günlerde “Cinsel suçlarda ceza yaptırımı arttı” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek, tacizci akraba Erdinç Keskin’in geçtiğimiz ay yapılan duruşmada serbest bırakıldığını hatırlattı. Yargının bir taciz zanlısını daha koruma altına aldığını belirten Aslan, “Yargı yine kadından yana değil, erkekten yana karar vermiştir. Gölcük’te 29 kişinin tecavüzüne ve cinsel istismarına uğrayan, 13 yaşındaki Ö.Y’nin tecavüzcülerinin çoğunun serbest bırakılması ve cezaların adeta ödül niteliğinde olması bize erkeklerin nasıl korunduğunu göstermektedir” dedi.

Kocaeli Kadın Platformu olarak, erkek lehine kararlar verilmemesi için adliye önünde nöbette olacaklarına değinen Aslan, “Ö.Y’nin de, B.K’nin de tecavüzcülerinin aklanmaması için davaların takipçisi olmaya ve erkekten yana yargıyı teşhir etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Servis yerine patpatla taşınan 6 lise öğrencisi kaza yaptı

SONRAKİ HABER

MEB’den ateizme \'marjinal\' tanımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...