17 Eylül 2014 11:04

Mühürler kırıldı, öğrenciler ders başı yaptı

Yüksekova ve Cizre'de Kürtçe eğitim vermesi için açılan okulların mühürlenmesi sonrası mühürler kırıldı ve okullar yeniden eğitime açıldı.

Mühürler kırıldı, öğrenciler ders başı yaptı
Paylaş

Yüksekova ve Cizre'de Kürtçe eğitim vermesi için açılan okulların mühürlenmesi sonrası mühürler kırıldı ve okullar yeniden eğitime açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ana dilinde eğitim önündeki yasaklara karşı Kürtçe eğitimin verileceği Üveyş Ana İlköğretim Okulu'nun dün mühürlenmesi üzerine, halk mührü sökmüş ve okulu yeniden eğitime açmıştı.

Sabah erken saatlerde çocuklar velileri tarafından okula getirildi. Öğrencilere formaları dağıtıldıktan sonra sınıflarına girerek ders başı yaptılar. Dün gece olası müdahaleye karşı gençler de okul çevresinde nöbet tuttu. Dün okulun mühürlenmesinin ardından 50 öğrencinin okula kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Bugün saat 13.00'da KURDÎ-DER tarafından Cumhuriyet Mahallesi Halkevi'nde ana dilinde eğitim verilecek. (Hakkari/DİHA)


CİZRE'DE KÜRTÇE EĞİTİM 'ROJBAŞ MAMOSTE' İLE BAŞLADI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de dün mührü sökülen Dibistana Seretayî ya Bêrîvan- Bêrîvan İlkokulu'nda öğrenciler bugün ders başı yaptı.

Sabah okula gelen öğrenciler, sınıfları doldururken, sınıflarda öğrencilere defter, kalem, silgi, kalemtıraş, çanta ve önlük dağıtıldı. Malzemelerini alan çocuklar öğretmenleriyle ilk derslerine "Rojbaş mamoste" ile başladı. Çocuklara önce el becerilerini geliştirmek amacıyla dersler verildi.

Çocuğunu Kürtçe eğitim-öğretim için okula getiren Mele Sait Özdemir, Kürtçe eğitimin Kürt halkının en doğal hakkı olduğunu belirterek, "Kimsenin bir halkı ana dilinden eğitim almaktan mahrum bırakmaya hakkı yoktur. Allah bize bu hakkı vermiş kimsenin almaya da gücü yetmeyecektir. Çünkü bu bizim doğuştan gelen bir hakkımızdır. Bizler kimsenin hakkını elinden almıyoruz sadece bizim olan bir hakkı kullanmak istiyoruz. Bizi inkar edip yok saymak amacıyla okulumuzu kapatmaya yönelik her türlü baskı ve girişimlerin karşısında duracağız" dedi. (Şırnak/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü\'nde baretsiz, kemersiz çalışma

SONRAKİ HABER

Hasta ere tokat atan komutana 25 gün hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...