17 Eylül 2014 10:17

Cizre'de okullara molotofkokteylli saldırı

Şırnak Cizre'de YDG-H üyeleri dün akşam eş zamanlı olarak dört devlet okuluna molotofkokteylli saldırı düzenledi. Atılan molotofkokteylleri nedeniyle İsmail Ebulis, İstiklal ve Fatih ilköğretim okullarının yanı sıra Atatürk Anadolu Lisesi'nde yangın çıktı.

Cizre\'de okullara molotofkokteylli saldırı
Paylaş

Şırnak Cizre'de YDG-H üyeleri dün akşam eş zamanlı olarak dört devlet okuluna molotofkokteylli saldırı düzenledi.

Atılan molotofkokteylleri nedeniyle İsmail Ebulis, İstiklal ve Fatih ilk ve ortaokullarının yanı sıra Atatürk Anadolu Lisesi'nde yangın çıktı.

Okullarda yangın çıkması üzerine olay yerlerine zırhlı araçlarla giden polisler ile YDG-H üyesi gençler arasında yer yer çatışmalar çıktı. Çatışmalar nedeniyle itfaiye ekipleri yangınlara erken müdahale edemedi ve okullarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Uzun süre devam eden yangınlarda YDG-H üyesi gençlerin ara sokaklara dağılmasının ardından okullardaki yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

DİHA'nın haberinde YDG-H'nin saldırıları Kürtçe eğitim vermek üzere açılan okulların mühürlenerek kapatılması gerekçesiyle gerçekleştirdiği belirtildi.

Cizre'de diğer okulların çevresinde polis geniş çaplı önlem aldı. Okullara saldıranların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan okullarda bugün eğitim yapılamıyor. (ŞIRNAK)
 

ÖNCEKİ HABER

Taypark’ta Tiyatro Şenliği

SONRAKİ HABER

Büyük Okyanus’taki Guam adasında 7,1’lik deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...