17 Eylül 2014 09:52

Dört yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası

Toroslar'da dört yaşındaki Ç.T.'ye, 16 yaşındaki E. B.'nin tecavüz ettiğinin iddia edilmesi üzerine Ç.T'nin ailesi E.B'nin ailesinin bulunduğu evi ateşe verdi.

Dört yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası
Paylaş

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde bulunan Nur Camii'de Ç.T. (4) isimli erkek çocuğa, iki gün önce Ö.B. (15) ve E.B. (16) isimli iki kardeş tarafından tecavüz edildiği iddia edildi. Olayın duyulmasının ardından gözaltına alınan Ö.B. (15) ve E.B. Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tahlillerin ardından E.B'nin tecavüz olayına karıştığının ortaya çıkması üzerine Ç. T.'nin ailesi, E.B.'nin ailesinin bulunduğu ama daha önce polisler tarafından boşaltılmış olan evi ateşe verdi. Mahalle sakinleri tarafından çağrılan itfaiyeye de müdahale eden aile itfaiyenin yangını söndürmesini engelledi. Bunun üzerine olay yerine gelen polisin yangına TOMA'lar ile müdahalesini engellemeye çalışan aileye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kısa süre için müdahalenin silahlı çatışmaya dönüşmesi üzerine, olay yerine çok sayıda takviye polis getirildi.

Polislerin ikinci müdahalesi sırasında rastgele atılan gaz bombalarının çok sayıda evin balkonuna ve içine girmesi sonucu mahalle sakinleri polise tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin tepkisine sert bir şekilde müdahale eden polislere, mahalle sakinleri taşlar ile karşılık verdi. Gece geç saatlere kadar devam eden müdahalede polislerin mahalle dışına çekilmesi ile son bulurken, olayda bir polis yaralandı.

Polisin attığı biber gazı kapsülünün pencereden içeri girmesine tepki gösteren Mahmut Tekin isimli yurttaş ise, polisin kasıtlı olarak evlerin içini hedef aldığını ifade ederek, yapılanın Kürtlere zulüm uygulamaktan başka bir şey olmadığını söyledi. Tekin, herkesin evinde küçük çocukların olduğunu ancak polislerin bu çocukları hiç umursamayarak, rastgele ve kasıtlı olarak mahalleye geldiğini ve insanları kışkırttığını belirtti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes\'e kar yağdı

SONRAKİ HABER

Taypark’ta Tiyatro Şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...