16 Eylül 2014 20:43

Savcılık, Torun Center soruşturmasında tanıkları dinlemedi

Mecidiyeköy’de bulunan Torunlar Center’da yaşanan işçi katliamına ilişkin, savcılığın tanıkları dinlemediği ve tanıkların ifadesini polisin aldığı iddia edildi.

Savcılık, Torun Center soruşturmasında tanıkları dinlemedi
Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Mecidiyeköy’de bulunan Torunlar Center’da yaşanan işçi katliamına ilişkin, savcılığın tanıkları dinlemediği ve tanıkların ifadesini polisin aldığı iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında bazı tanıkların dinlenilmesini istemişti. Soruşturma savcısı Erdal Bağcı’nın adliyede olmayışı nedeniyle tanıkların ifadesi alınamamıştı.

‘FİRMA YETKİLİLERİ ASANSÖRÜN SORUNLU OLUĞUNU BİLİYORDU’

Tanal’ın verdiği tanık listesinde isimleri bulunan 2 işçi bugün Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından dinlenildi. Emniyette ifade veren işçiler kazadan firma yetkililerini sorumlu tuttu. Emniyette bilgi veren sıfatıyla dinlenilen işçi Ekber İlter, “Asansörü kullanan işçi 4 günlük bir işçiydi, herhangi bir eğitim almamıştı. Torun Center’da işçilere verilen eğitim bir dakikalık, sözlü bir eğitimdi. Bana da yangın ile ilgili herhangi bir eğitim dahi verilmeden iş güvenliği firması tarafından sertifika verildi. Bence bu kazadan blok sorumlusu, proje müdürü, işçilerin başında bulunan ekip çavuşu, işçi formenleri ve asansör firması sorumludur” dedi. Emniyette bilgi veren sıfatıyla dinlenilen işçi Ferhat Ök ise emniyetteki ifadesinde firma yetkililerinin asansörün sorunlu olduğunu bildiğini iddia etti.

‘TANIKLARIN KARAKOLDA DİNLENMESİ SKANDALDIR’

Şişli Emniyet Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Cumhuriyet Savcısı nasıl ki Torun’ların tanıklarını kendisi bizzat dinlediyse bizim göstermiş olduğumuz tanıkları da incelemesi lazımdı” dedi. Tanıkların bir anda karakola gönderildiğini, diğer taraftan da Torunlar İnşaat’ın avukatı Hasan Girit’in Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldığını anlatan Tanal, “Bu normal bir uygulama değil, Torunlar’ın avukatının tanıklarımızın dinlenmesi sırasında bulunması yasal düzenlemelere aykırıdır” dedi.

Tanal, “Tanıklar arasındaki dinlenme eşitliği ilkesi ihlal edilmiştir. Burada üstünlerin hukuku tatbik edilmiştir. Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı, görevini ihmal etmiştir. Burada etkin bir soruşturma yürütülmediğini görüyoruz” şeklinde konuştu. Tanal son olarak, “Tanıkları savcının dinlemesi gerekirken bu işlemin karakolda gerçekleşmesi skandaldır” yorumunu yaptı. 

ÖNCEKİ HABER

Kur’an kurslarını da kapatacak mısınız?

SONRAKİ HABER

20 saat çalışmanın bedeli 20 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa