16 Eylül 2014 15:33

TGS, GÖP dönem başkanlığını devraldı

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nda (GÖP) dönem başkanlığını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) devraldı.

TGS, GÖP dönem başkanlığını devraldı
Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nda (GÖP) dönem başkanlığını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) devraldı.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç'ün konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"2010 yılında kurulan, 94 gazetecilik meslek örgütünün bir araya geldiği oluşum, kuruluş amacı doğrultusunda hapisteki gazetecilerin özgürlüğü için mücadele etti, ediyor. Bu mücadele sonucunda çok sayıda gazeteci serbest bırakıldı fakat yargılanmaları devam etmekte. Hükümet yetkilileri cezaevinde gazeteci kalmadığını, hiçbirinin basın kartı olmadığını söylese de cezaevlerinde hâlâ 23 gazeteci var.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak gazetecilerin özgürlüğü için mücadele etmeye, gazetecilerin duruşmalarını Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) yetkilileriyle birlikte izlemeye ve cezaevindeki meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, Türk Ceza Yasası ve Terörle Mücadele Yasasındaki basın özgürlüğünü kısıtlayıcı hükümlerin kalkması için mücadelemize devam edeceğiz.
Ayrıca medyadaki dönüşüm sürecinde işsiz kalan yüzlerce gazeteciye dikkat çekerek bağımsız gazeteciliğin desteklenmesi için çalışmalarda bulunacağız.
Yeni dönemde meclise gelecek olan 212 yasasında yapılmak istenen değişikliklerle, kazanılmış hiçbir hakkın tırpanlanmaması, ödenmeyen ücretlere ve fazla mesaiye uygulanan günlük yüzde 5 gecikme faizinin kaldırılmaması için yasa yapım sürecinin parçası olacağız.
GÖP dönem başkanlığını devraldığımız Basın Enstitüsü Derneğine ve Genel Başkan Kadri Gürsel'e yürüttüğü faaliyetler için teşekkür ederiz." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İmam Hatip dayatmasına tepki

SONRAKİ HABER

Tek hayalim ülkeme dönmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...