16 Eylül 2014 11:46

100 TL'lik kirayı ödeyemeyince sokakta kaldılar

Gaziantep'te tek odada yaşayan 3 kişilik Canpolat ailesi aylık 100 liralık kirasını vermediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldı.

100 TL\'lik kirayı ödeyemeyince sokakta kaldılar
Paylaş

Antep'te tek odada yaşayan 3 kişilik Canpolat ailesi aylık 100 liralık kirasını vermediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Maddi imkansızlıklar ve sağlık problemleri nedeniyle 100 lira aylık kiralarını 3 aydır aksatan Canpolat ailesi, ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Akciğer ve şeker hastası baba Mehmet Canpolat sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığı için 3 aydır evinin kirasını veremedi. 3 yıldır hastalığı ile uğraştığı için zor günler yaşadıklarını dile getiren baba Canpolat, sara hastası eşi Ayşe Canpolat'ın (30) üç ayda bir aldığı 350 lira ile geçimleri sağladıklarını söyledi. Tek gözlü odada kalan aile 3 aylık toplam 300 lira kirayı veremedikleri için ev sahibi tarafından evden çıkartıldı. 2 gecedir 9 yaşındaki kızları Leyla ile sokakta yatan aile, belediye ve valiliğe gitmelerine rağmen elleri boş çevrilmiş. Tek istediklerinin başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirten baba Canpolat, “3 senedir hasta olduğu için çalışamıyorum. Kirayı ödeyemediğim için ev sahibi bizi dışarı attı. Dün dışarıda yattık. Bugün de hava yağmurlu gene dışarıdayız. Şeker hastasıyım, astım, bronşit hastasıyım ve aynı zamanda akciğer hastasıyım. Zayıflıktan ağırlık kaldıramıyorum, o yüzden hiçbir işe gidemiyorum.” dedi.

"KIZIMI OKULA GÖNDEREMEDİM"

3. sınıfa giden kızı Leyla'yı sokağa atıldıkları için okula gönderemediğini, yağmur altında sokakta yattıklarını kaydeden Canpolat, "Halimiz bu, yardım eli istiyoruz. Belediyeye gittim, oradan valiliğe yönlendirdiler. Valilikten de 'evden çıkmayın, gitsin şikayet etsinler' dediler. Belediye Başkanı Fatma Şahin'den yardım istiyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum, çocuğum var, dışarıda yatıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Çocuğumu okula gönderemedim, inşallah yarın gider.” diye konuştu. Sara hastası anne Ayşe Canpolat da yetkililerden yardım isteyerek, “Ev sahibi bizi dışarı attı, yataklarımın hepsi dışarıda. Sara hastalığı var bende. Eşim de çalışamıyor, bende de bayılma var, yapamıyoruz. Kira da veremiyoruz. Dışarıda yatıyoruz. Şimdi yağmur yağıyor, yardım edin" diye konuştu. 

'KİRAYI VERMEDİLER BEN DE ÇIKARTTIM'

3 aydır kirayı veremedikleri için evden çıkarmak zorunda kaldığını açıklayan ev sahibi Mustafa Toprak ise "Kirayı vermedi ben de çıkarttım. Kirayı niye vermedin diye sorunca, 'olmayınca nereden vereyim' diyor. Diğer kiracılar ile de zaten anlaşamıyorlardı. Benim yapacağım bir şey yok, bana vereceği 3 aylık kira borcu ile başka bir ev tutsun." dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ana dilinde eğitime karşı terör estirdiler

SONRAKİ HABER

CHP raporu: Son 3 ayda insan hakkı ihlalleri arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...