16 Eylül 2014 07:06

Mutlu merkeze alındı, İstanbul'un yeni valisi Vasip Şahin oldu

İstanbul, Diyarbakır, Balıkesir, Osmaniye, Çorum, Denizli, Erzincan ve Bayburt valileri merkeze çekildi. Malatya Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un yeni valisi oldu. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun Valisi, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürü oldu.

Mutlu merkeze alındı, İstanbul\'un yeni valisi Vasip Şahin oldu
Paylaş

Vali atamalarıyla ilgili kararname Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. İstanbul, Diyarbakır, Balıkesir, Osmaniye, Çorum, Denizli, Erzincan ve Bayburt valileri merkeze çekildi. Malatya Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un yeni valisi oldu. 

Kararnameye göre; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer Merkez Valisi olarak görevlendirildi. 

TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN, SAMSUN VALİSİ OLDU

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun Valisi, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker Antalya Valisi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar Ankara Valisi, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran ise Merkez Valisi oldu. 

Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul’a, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir’e, Merkez Valisi Yusuf Odabaş Bayburt’a, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli’ye, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum’a, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır’a, Merkez Valisi Süleyman Kahraman Erzincan’a, Kocaeli Valisi Ercan Topaca Hatay’a, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Kahramanmaraş’a, Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli’ye, Merkez Valisi Necati Şentürk Kırşehir’e, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli’ye, Merkez Valisi Süleyman Kamçı Malatya’ya, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin’e, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla’ya, Merkez Valisi Kerem Al Osmaniye’ye, Merkez Valisi Selim Cebiroğlu ise Yalova’ya atandı.

İSTANBUL'UN YENİ VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Valiler Kararnamesi ile birlikte İstanbul’a atanan Malatya Valisi Vasip Şahin, “İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum” dedi. Atanma kararının ardından bugün Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni eğitim öğretim yılının açılışına katılan Vali Vasip Şahin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu kararın, Malatya ve İstanbul için hayırlı olmasını dileyen Şahin, “Temennimiz orada elimizden gelen imkanlarla ve kabiliyetimizle en iyi şekilde hizmet edebilmek. Cenabı Hak mahcup etmesin. Tabi bu takdirde bulunan Sayın İçişleri Bakanımıza, hükümetimizin çok değerli üyelerine, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu noktada desteklerinden ve bize vermiş oldukları bu görevden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlara karşı da, milletimize ve İstanbullulara karşı da mahcup olmayız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “Böyle bir atamayı bekliyor muydunuz" sorusuna "Böyle bir şey beklemiyordum doğrusu” diyen Vali Şahin, İstanbul’un sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi olduğunu dile getirdi. İstanbul gibi metropol bir şehrin ağır yükünün omuzlarına verileceğini beklemediğini dile getiren Şahin, “Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun. İnşallah büyüklerimizin desteği, İstanbulluların desteğiyle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." dedi. Görevi süresince Malatyalıların her zaman yanında olduğunu dile getiren Şahin, “Malatya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Buradaki görevim müddetince her an yanımda oldular, hep yapıcı eleştirileriyle, takdirleriyle, destekleriyle hep yanımda oldular. İnşallah Malatya'ya çok daha güzel hizmet edenler gelecektir” dedi.

VASİP ŞAHİN KİMDİR?

1964 yılı Bayburt doğumlu olan Vasip Şahin, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılı Haziran ayında Erzincan'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık ve Düzce'de Vali Yardımcılığı yaptı.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevde bulunan Şahin, Eylül 2005 - Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren ise İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Şahin, 2010'un Mayıs ayında bir dönem Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğu Düzce'ye Vali olarak atandı, 3 Ağustos 2012'de ise Malatya Valisi oldu. Şahin, bugün yayınlanan yeni kararname ile İstanbul Valisi olarak atandı. Vasip Şahin evli ve üç çocuk babası. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul ve İzmir\'de konteynerde eğitim

SONRAKİ HABER

ABD uçakları, IŞİD\'i ilk kez Bağdat\'ta vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...