15 Eylül 2014 18:46

İşten atılan tekstil işçileri eylem yaptı

Karabük'ün Safranbolu İlçesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasından, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarılan 9 işçi fabrika önünde eylem yaptı.

İşten atılan tekstil işçileri eylem yaptı
Paylaş

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasından, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarılan 9 işçi fabrika önünde eylem yaptı.

Karıt Köyü mevkiinde faaliyet gösteren fabrika önnüde toplanan işçilere, üye oldukları Öz İplik-İş Sendikası Teşkilatlanma Genel Sekreteri Kemal Sönmez de destek verdi. İşçiler, 'Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz' sloganıyla tepkilerini gösterdi. İşçiler adına konuşan Kemal Sönmez, temmuz ayından bu yana fabrikada 400'ün üzerinde işçinin sendikaya üye olduğunu söyledi. Bu sendikal örgütlenme ile birlkite işverenin fabrikada işçiler üzerinde itibarsızlaştırma operasyonu başlattığını söyleyen Sönmez, şöyle konuştu: "Nitekim sendikamıza üye olan işçilerden 9'u işten atılmıştır. Bu arkadaşlarımızın suçu, yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmak. Dün bu çalışan arkadaşlarımıza kalite ödülü verilirken, performans ödülü verilirken, bugün sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. Şimdi ise işsizler. Okullar açıldı ve bu işçi kardeşlerimizin çocukları okula boynu bükük gidiyorlar. Biz yıllardır size üretim verdik, kalite verdik, sizi dünya markası yaptık. Artık hakkımızı istiyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erkek öğrenciler etek giyerek kazandılar

SONRAKİ HABER

3 aydır maaş alamayan işçiler çatıda açlık grevi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...