15 Eylül 2014 15:40

Kılıçdaroğlu'dan Davutoğlu'ya: Kukla Başbakan gibi davranmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu\'dan Davutoğlu\'ya: Kukla Başbakan gibi davranmamalı
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP Lİderi, Türkiye’nin Cidde bildirisine imza atmaması hakkında Dışişleri Müsteşarları’nın belli aralıklarla muhalefet partilerine bilgi vermeleri gerektiğini belirterek, “Bu, aksayarak devam ediyor. Ben başbakanım demek istiyorsa bu geleneği sürdürmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirerek “Biz Davutoğlu’ndan bir başbakan gibi davranmasını bekleriz. Kukla başbakan gibi davranmamalı” diye konuştu.

‘REHİNLER IŞİD’İN ELİNE BIRAKILDI’

“Davutoğlu kimlik siyasetinin ne tür felaketlere yol açtığını görmek istiyorsa Ortadoğu bataklığına baksın” diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Sayın Davutoğlu başka bir otoriteden bağımsız olarak gerçekten ben başbakanlık yapmak istiyorum diyorsa Türkiye Cumhuriyetinin geleneklerine uygun davranmak zorundadır. Nedir o? Dışişleri müsteşarları gelir belli aralıklarla muhalefet partilerine bilgi verir. Bu, aksayarak devam ediyor. Ben başbakanım demek istiyorsa bu geleneği sürdürmesi lazım. IŞİD bir terör örgütüdür. Madem ki terörden en büyük zararı gören Türkiye’dir o zaman her türlü terörle mücadele edilmelidir.

Musul Başkonsolosluğu’nda 49 rehine neden Türkiye’ye getirilmedi ve IŞİD’in eline bırakıldı. MİT’in uyardığı söyleniyor ama birilerinin siz orada kalın bir şey olmaz dediği söyleniyor o birileri kim.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Akkulu toprağa verildi

SONRAKİ HABER

‘Tek çare, halkların dayanışmasını büyütmek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...