14 Eylül 2014 21:45

İŞKUR işçileri Kayseri'de

Van’da İŞKUR tarafından işten atılan işçilerin Ankara yürüyüşü sürüyor. Malatya’dan Kayseri’ye geçen işçileri Eğitim Sen Kayseri Şubesi, EMEP, HDP, CHP, Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırkısraklılar Derneği yönetici ve üyeleri karşıladı.

İŞKUR işçileri Kayseri\'de
Paylaş

Van’da İŞKUR tarafından işten atılan işçilerin Ankara yürüyüşü sürüyor. Malatya’dan Kayseri’ye geçen işçileri Eğitim Sen Kayseri Şubesi, EMEP, HDP, CHP, Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırkısraklılar Derneği yönetici ve üyeleri karşıladı. Eğitim Sen şubesinde kahvaltı yaptı. 

İşçiler ve destek veren kurumlar saat 12.00’da sendika binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Van’dan Kayseri’ye selam”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. 

İşçiler adına açıklama yapan İsmail Tatlı, valisinden milletvekillerine ve hükümet yetkililerine kadar görüştüklerini ancak sürekli oyalandıklarını söyledi. Tatlı “Bizler istihdamlarımızın kalıcı ve sürekli hale gelmesi için onlarca kez Başbakana kadar taleplerimizi ilettik. Bizlere her defasında ‘Ne gerekiyorsa yapılacağı ve mağdur edilmeyeceksiniz’ dendi. Onurlu bir yaşam, güvenli bir iş ve gelecek talebimizi bir kez daha iletmek üzere Ankara’ya yürüyoruz. Destek veren, ağırlayan tüm dostlara teşekkür ederiz” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli\'deki Ford Otosan işçilerinden mektup var

SONRAKİ HABER

Öğretmenler yeni eğitim yılını değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa