14 Eylül 2014 21:30

Gürkan’dan gerçek barış için dayanışma çağrısı

EMEK Partisi (EMEP) 7. Olağan kongresi kapsamında Esenyalı Mahallesi’nde işçi ve emekçilerle yapılan toplantıya EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. Gürkan, gerçek barış için iş yerlerinde, okulda, mahallerde dayanışmayı örgütlemek gerektiği mesajını verdi.

Gürkan’dan gerçek barış için dayanışma çağrısı
Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) 7. Olağan kongresi kapsamında Esenyalı Mahallesi’nde işçi ve emekçilerle yapılan toplantıya EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. Gürkan, gerçek barış için iş yerlerinde, okulda, mahallerde dayanışmayı örgütlemek gerektiği mesajını verdi. Toplantıya; yöre dernekleri başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Mahalle Halk Meclisi, Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Gençlik Kültür Evi, HDP, CHP mahalle temsilcileri, sanayi ve tersanelerde çalışan işçi temsilcileri katıldı.

EMEP İl yönetim kurulu üyesi Ali Doğan, üç yıldır mahallede çalışma yürüttüklerini, özellikle Gezi süreciyle birlikte halk olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Doğan, kongrelerini yapmadan önce genel başkanlarını eleştiri ve önerileri almak için davet ettiklerini belirterek toplantıyı başlattı.    

EMEKÇİLERİN KAZANIMI OLACAK 

Selma Gürkan, Ortadoğu’daki gelişmeleri Kürt sorununa bölgedeki halkaların kardeşliğini savunan barış için mücadelenin önemine değinerek, “Bulunduğumuz iş yerlerinde, okulda, mahallerde dayanışmayı örgütlemek ve gerçek barış için çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz.” dedi. Kürt halkının kazanımının Türkiye halklarının ve emekçilerinin kazanımı olacağını söyleyen Gürkan, bu bakımdan çözümün sadece hükümete bırakılmayacak kadar önemli olduğunu ve işçi ve emekçilerin eşit haklara dayalı bir çözümün mücadelesinin içinde olmaları gerektiğini belirtti. Türkiye’de her gün binlerce iş kazalarının yaşandığını hükümetin çıkardığı torba yasalarla taşeronlaşmayı yasalaştırdığını söyleyen Gürkan, parti olarak bunlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. HDP ilçe yöneticisi Kamuran Özyolcu ise, hükümetin Ortadoğu’da IŞİD’i destekleyerek Kürtleri, Êzidileri, Alevileri birbirine düşürmek istediğini, ama halkların ortak mücadelesi sonucu egemen güçlerin planının boşa çıktığını belirtti. İlk defa Emek Partisi’nin toplantısına katıldığını söyleyen CHP mahalle temsilcisi Metin Karslı, Gezi sürecinden sonra mahallede tüm kesimleri bir araya getirmeyi başaran partinin Emek Partisi olduğu vurguladı. Erzincanlılar Dernek Başkanı Ali Göktaşlar 12 Eylül’ü darbecilerini kınadığını söylerken, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan ise kadınların yaşadıkları ölümlere ve iş yerlerinde çalışma koşullarına dikkat çekti. “IŞİD terör örgütünün destekçisi Tayyip Erdoğan’dır.” diyen Kemal Gülger, EMEP’in Kürt sorununa daha fazla önem vermesi gerektiğini ve bunu kongre kararı haline getirilmesini istediğini söyledi.

Erdoğan Çakır “Ya darbecilerden yana ya da barış ve kardeşlik isteyen demokrasi isteyen anlayışları savunacağız.” dedi. Mahalle gençlerinden Görkem Alcınkara ise, “Mahallede uyuşturucu ve yozlaşma giderek artıyor bu sorun tüm kesimi ilgilendiriyor. Buna karşı daha güçlü çalışma yürütmeliyiz. Ailelerin aydınlatılması ve birleştirilmesi gerekiyor.” diye konuştu. Kadın Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Yıldız’da, sendikaların hükümete ve sermayeye teslim olduğuna dikkat çekerek “Emek Partisi’nden işçileri daha çok aydınlatacak çalışma sürdürmesini ve daha çok işçi ve kadını örgütlemesini istiyorum.” önerisinde bulundu.Toplantının kapanışını yapan Gürkan, katılımcılara teşekkür ederek yapılan önerileri önemli bulduklarını, mahallede kurulan birliği büyütmek gerektiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD dayatıyor: Ya IŞİD ya müstemleke

SONRAKİ HABER

Cudi Dağı’nda maaş eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...