14 Eylül 2014 18:34

İşçi servisi yandı, 15 işçi ölümden döndü

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis midibüsü bilinmeyen bir nedenle seyir halindeyken yanmaya başladı. Midibüsün ön kısmından çıkan dumanları erken fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün dikkati sayesinde serviste bulunan 15 kişi burunları bile kanamadan araçtan çıkmayı başardı.

İşçi servisi yandı, 15 işçi ölümden döndü
Paylaş

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis midibüsü bilinmeyen bir nedenle seyir halindeyken yanmaya başladı. Kısa sürede büyüyen alevler aracı tamamen yaktı. Midibüsün ön kısmından çıkan dumanları erken fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün dikkati sayesinde serviste bulunan 15 kişi burunları bile kanamadan araçtan çıkmayı başardı. 

Çiğli, Karşıyaka, Karabağlar güzergahından Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın işçilerini alan 35 S 90243 plakalı servis aracından, Gaziemir’e geldiğinde dumanlar yükselmeye başladı. İki gün önce servis şoförü olarak işe başlayan Eyüp Korkmaz, aracın ön kısmından yükselen dumanları erken fark ederek aracı yolun güvenlik şeridine çekmeyi başardı. Midibüsün kapılarını açan şoför Korkmaz, araçta bulunan 15 kişinin dışarı çıkmasını sağladı. Daha sonra akü kutup başlarını söken Korkmaz, minidüste bulunan yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Ancak alevler kısa sürede aracın tamamını sardı. Çevredekiler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye alevlere müdahale etti ancak araç tamamen yanarak kullanılamaz hale eldi. Şoförün yangını erken fark etmesi ve 15 işçinin alevler büyümeden araçtan inmesi sayesinde kimsenin burnu bile kanamadı. Midibüs şoförü Eyüp Korkmaz, "Tüplerle müdahale ettik ancak söndüremedik. Şükür kimseye bir şey olmadı." dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'a göre IŞİD\'liler \'yabancı savaşçı\'

SONRAKİ HABER

İstanbul\'da 06.00-13.00 arasında toplu taşıma ücretsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa