14 Eylül 2014 18:22

Erdoğan'a göre IŞİD'liler 'yabancı savaşçı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Obama’nın IŞİD planına ilişkin bir soruya, 'Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir' diye yanıt verdi. Erdoğan’ın konuşmasında terör örgütü IŞİD’e 'yabancı savaşçılar' demesi dikkat çekti.

Erdoğan\'a göre IŞİD\'liler \'yabancı savaşçı\'
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Obama’nın IŞİD planına ilişkin bir soruya, “Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir” diye yanıt verdi. Erdoğan’ın konuşmasında terör örgütü IŞİD’e “yabancı savaşçılar” demesi dikkat çekti. 

Erdoğan, Katar’a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı yaptı. Erdoğan, “Katar ile bölgesel konulara yaklaşımımız aynı. İkili ilişkiler tüm yönleri ile ele alınacak” diye konuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Ankara ziyareti ve Obama’nın IŞİD planı sorulan Erdoğan şunları kaydetti: “Konuyla ilgili sayın Kerry zaten açıklamaları yaptı. Bu açıklama müşterek görüşmelerimizin ifadesiydi. Bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Bu konuda zaten ülkemizde de malum belli terör örgütüyle bir mücadelemiz var. Ama bölgede de bir çok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşıda özellikle Türkiye olarak hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar olsun, gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun hassasiyetimizi devam ettireceğimizi, müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız, dayanışmamız gerek ulusal gerek uluslararası bazda devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Trabzonlular \'Recep Tayyip Erdoğan\'a karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

İşçi servisi yandı, 15 işçi ölümden döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa