14 Eylül 2014 14:45

Söğüt’teki Yörük Şenliği'nde protokol kavgası

Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Yörük Şenlikleri’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun korumaları ile Devlet Bahçeli’nin korumaları arasında gerginlik yaşandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye konuşma hakkı verilmemesine tepki gösteren bir kişi sahneye çıkarak mikrofonu aldı, kürsüyü devirdi.

Söğüt’teki Yörük Şenliği\'nde protokol kavgası
Paylaş

Bilecik’in Söğüt ilçesinde, bu yıl 733’üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde olay çıktı.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük şenliklerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun korumaları ile Devlet Bahçeli’nin korumaları arasında gerginlik yaşandı. Olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Şenlikte bir olay da kürsü yüzünden çıktı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye konuşma hakkı verilmemesine tepki gösteren bir kişi sahneye çıkarak mikrofonu aldı, kürsüyü devirdi.

AKP VE MHP’LİLERİ ÇEVİK AYIRDI

Bilecik’te düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri gergin başladı. Şenlikler öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret için geldiği sırada Başbakanlık korumaları ile MHP’li partililer arasında gerginlik yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret etmek için Başbakan Davutoğlu’nu beklemeye başladı. Başbakanla birlikte gelen korumaları, Bahçeli ve heyetini “açılın açılın” diyerek ittirince, Bahçeli’nin korumaları ile aralarında arbede yaşandı.

AKP’liler de araya girince olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Duruma tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu ile birlikte ziyaret için türbeye girmedi. Davutoğlu çıktıktan sonra türbeyi ziyaret eden Bahçeli’nin Davutoğlu için “Devletin başbakanıdır biz bekleriz sonra gireriz doğrusu da budur” dediği öğrenildi.

MİKROFONU ALDI, KÜRSÜYÜ DEVİRDİ

Davutoğlu ve Bahçeli’nin de katıldığı törende sunucunun anonsu sırasında sahneye çıkan bir kişi mikrofonu alarak kürsüyü devirdi. Olay çıkaran şahsın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye konuşma hakkı verilmemesine tepki gösterdiği öğrenildi.

Korumalar protestocuyu sahneden indirdi. Bu sırada başka bir şahısta sahnedeki hoparlörü yere attı. Daha sonra törende konuşan Davutoğlu “Herkes Söğüt’e gelsin gelecek sene. Kucaklaşalım. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bir olalım iri olalım diri olalım.

Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini cihan devleti yapana kadar çalışacağız” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Bahçeli ve Davutoğlu’nun konuşup kendisine konuşma verilmemesi üzerine şenlikleri terk etti. Destici’nin yakınlarının olay çıkarması üzerine ise Davutoğlu etrafındaki önlemler arttırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vinç kolu başına çarpan işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

CHP, torba yasayı Anayasa Mahkemesi\'ne götürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...