14 Eylül 2014 11:32

İŞKUR işçilerine Malatya da yasak

Van’dan Ankara’ya 'Kalıcı İş, İnsanca yaşanabilecek ücret' talebiyle yürüyen depremzede İŞKUR işçileri Malatya merkeze 10 km kala polis tarafından durduruldu.

Paylaş

Kemal GÜLTEKİN
Malatya

Van’dan Ankara’ya “Kalıcı İş, İnsanca yaşanabilecek ücret” talebiyle yürüyen depremzede İŞKUR işçileri Malatya merkeze 10 km. kala polis tarafından durduruldu. KESK ve EMEP üyeleri tarafından karşılanan işçiler uzun bir süre polisle yapılan görüşmeler karşılık bulmayınca Fırat un fabrikasının önünden yürüyüşe geçerek sloganlarla şehir görülene kadar yürüdüler. Burada İŞKUR çalışanları platformu sözcüsü Ethem Altın basına bir açıklama yaptı. 

Altın açıklamasında Van’dan Malatya’ya kadar halkın desteğini esirgemediğini ifade ederek “Birçok arkadaşımız yürüyemeyecek duruma gelmesine rağmen kararlıyız. 382 Km yaya olarak yürüdük. Bu dördüncü günümüz. Bizler 3 senedir çalıştığımız işimizi geri istiyoruz. İşten çıkartılan 7 bin 286 kişi aileleriyle birlikte 70 bin insana tekabül ediyor. Bu insanlar şu an eğitimden tutun, ulaşıma kadar sağlık sorunlarından tutun diğer bütün sosyal konular dahil olmak üzere hiç birine sahip değiller” şeklinde konuştu. 

Altın'ın ardından KESK adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya ise kendi ekmeği, çocuklarının aşı işçin mücadele eden işçileri selamladığını ifade ederek, “Bizler bütün yol boyunca konfederasyonumuz KESK’e bağlı sendikalar olarak arkadaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Arkadaşların sonuna kadar mücadelesinin yanındayız. Onlarla beraber olacağız birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından dinlenme tesisinde SES üyesi emekçiler, ihtiyacı olan işçilere pansumanlarını yaptılar. Pansumanların ardından işçiler araçlarla Ankara’ya gitmek üzere Malatya’dan ayrıldılar.

ÖNCEKİ HABER

Kabin basıncı düşen THY uçağı acil iniş yaptı

SONRAKİ HABER

Tehdide rağmen Kürtçe okulunun tabelası asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...