05 Temmuz 2011 03:50

Çiçek AKP’nin oylarıyla seçildi

TBMM’nin yeni başkanı AKP’nin adayı Cemil Çiçek oldu. İlk iki turda gerekli olan 367’ye ulaşamayan Çiçek, salt çoğunluğun desteğinin yeterli olduğu üçüncü turun sonunda 322 oyla seçildi.TBMM, 26. Başkanını seçti. Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürü

Çiçek AKP’nin oylarıyla seçildi
Paylaş

TBMM, 26. Başkanını seçti. Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini protesto eden Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin katılmadığı oylamaya, CHP tam kadro katılmasına rağmen oy kullanmadı. Geçici Başkan Oktay Ekşi yemin etmeyen vekillerin ismini oylama sırasında okumadığı için CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç bu duruma itiraz etti. Genç'in Başkan Oktay Ekşi’ye “Neden benim adımı okumadınız” yönündeki çıkışı Genel Kurul'da tansiyonu yükseltti. Meclis Başkanlığı için yapılan oylamada ise birinci ve ikinci tur oylamada 367 oya ulaşılamadı.

TBMM Başkanlığı seçiminde, AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ile AKP Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal yarıştı

İlk turdaki oylamada Cemil Çiçek 302, Tunca Toskay 50, Zelkif Kazdal 23 oy aldı, 1 oy da geçersiz sayıldı. İlk tur oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından Kazdal adaylıktan çekildi.

İkinci turda Cemil Çiçek 322 oy alırken Toskay 52 oy aldı. Çiçek, TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun seçilmek için yeterli olduğu üçüncü turun sonunda 322 oy olarak TBMM’nin yeni başkanı oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Londra’da binler, Day-Mer festivalinde buluştu

SONRAKİ HABER

Harvey: Yunanistan borçları ödememeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...