13 Eylül 2014 23:13

Foley’in ailesine tehdit

Irak Şam İslam Devleti’nin öldürdüğü ABD’li gazeteci James Foley’in annesi Diane Foley, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi için çalışan bir yetkilinin kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Foley’in ailesine tehdit
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti’nin öldürdüğü ABD’li gazeteci James Foley’in annesi Diane Foley, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi için çalışan bir yetkilinin kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Diane Foley, oğlunun serbest kalması için IŞİD’e fidye ödememeleri yönünde uyarıldıklarını, eğer girişimde bulunurlarsa terör suçundan yargılanacaklarının söylendiğini ifade etti:
“Biz bunu tehdit olarak algıladık ve dehşete düştük. Bizi üç defa bu mesajla korkuttu. Yargılanacağımızı söyledi. Oğlumuzu kurtarmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Denemek zorundaydık. Bize bir şekilde serbest kalacağına güvenmemizi söylediler. Ancak kurtarılmadı, değil mi?​”
ABD ise Foley’in serbest bırakılması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek tehdit iddiasını reddetti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD’nin fidye ödemeyi diğer Amerikalılar için daha büyük tehdit yarattığı gerekçesiyle yasakladığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf de yetkililerin “teröristlere fidye ödemek hakkındaki kanunların nasıl olduğunu anlatmaya çalıştığını” söyledi. Herhangi bir şekilde kimseyi tehdit etmeyeceklerini ifade etti.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon: Türkiye operasyona katkı sağlayacaktır

SONRAKİ HABER

‘İstanbul varoşları IŞİD’in kaynağı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...