14 Eylül 2014 06:00

Potada final günü: ABD-Sırbistan

FIBA Erkekler Dünya Kupası’nda final günü geldi çattı. İspanya’da düzenlenen 17. Dünya Kupası’nın finalinde bu akşam ABD ile Sırbistan karşı karşıya gelecek.

Potada final günü: ABD-Sırbistan
Paylaş

FIBA Erkekler Dünya Kupası’nda final günü geldi çattı. İspanya’da düzenlenen 17. Dünya Kupası’nın finalinde bu akşam ABD ile Sırbistan karşı karşıya gelecek.

Turnuvaya LeBron James, Kevin Durant, Dwight Howard gibi yıldızlarından yoksun olarak, ‘B takımı’ ile gelen ABD’yi şu ana kadar zorlayabilen çıkmadı. Mike Kryzyzewski’nin yönetimindeki ABD kadrosu belli handikapları barındırsa da bu handikapları bir yenilgiye çevirecek kalibredeki tek takım olarak görülen İspanya’nın çeyrek finalde elenmesiyle rahat bir nefes aldı.

Pota altında Anthony Davis ve Kenneth Faried’in sürüklediği ABD takımı, oyun içi ritmini bulduğunda James Harden, Stephen Curry, Klay Thompson ve her ne kadar formsuz olsa da Derrick Rose gibi patlayıcı dış oyuncularıyla rakiplerini sürklase ediyor. Turnuva boyunca çıktığı tüm maçları rakiplerine en az 21 sayı fark atarak kazanan ABD’yi tek zorlayabilen takım Türkiye olmuştu. Türkiye tempoyu kontrol ederek 28 dakika boyunca ABD’yi sınırlamayı başarmış ancak rakibin atletik üstünlüğüne daha fazla dayanamamıştı.

ABD’den sonra turnuvanın en formda takımı olarak göze çarpan Sırbistan, grup maçlarında çok kötü sonuçlar alarak 5’te 2 yapabilmişti. Sırbistan 2.turdan itibaren kalitesini ve tecrübesini konuşturdu. Sasha Djordjevic yönetimindeki Sırbistan, 2.turda Yunanistan’ı 90-72, çeyrek finalde Brezilya’yı 84-56, yarı finalde ise Fransa’yı 90-85 yenerek finale kaldı.
TSİ saat 22.00’da başlayacak müsabaka Madrid’de 15 bin kapasiteli Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid’de oynanacak.

ABD, maçı kazanması halinde müzesindeki dünya kupası sayısını 5’e yükselterek, artık var olmayan Yugoslavya’yı yakalayacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa futbolunda Pazar mesaisi

SONRAKİ HABER

Karadeniz’de futbol şöleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...