13 Eylül 2014 21:53

'Polis, eyleme gerçek mermiyle saldırdı, 2 yaralı' iddiası

Okul boykotlarına destek için Bağlar'da eylem yaptığı belirtilen gençlere polisin gerçek mermilerle saldırması üzerine 2 gencin yaralandığı, 4 kişininse gözaltına alındığı öne sürüldü.

\'Polis, eyleme gerçek mermiyle saldırdı, 2 yaralı\' iddiası
Paylaş

Diyarbakır Bağlar’da bulunan Göçmenler Caddesi 87. Sokak’ta okul boykotlarına destek vermek amacıyla eylem yapma hazırlığında olan gençlere polisin gerçek mermilerle saldırdığı, 2 kişinin yaralandığı öne sürüldü. Olayda yaralı gençlerin de aralarında olduğu 4 kişinin de gözaltına alındığı iddia edildi. Duruma tepki gösteren halk, gençlerin hastaneye kaldırılmasını ve serbest bırakılmasını istedi.

Çevredeki vatandaşların tepki göstermesi üzerine halk ile polis arasında arbede çıktığı ve polisin havaya makineli tüfeklerle onlarca el ateş ettiği öğrenildi. Olay esnasında yaşlı bir kadının da polis tarafından tartaklandığı belirtildi. Kimi görgü tanıkları da gençlerin polis tarafından durdurulmak istendiğini ancak gençlerin kaçması üzerine polis tarafından tarandığını dile getirdi.

Polisin mahalleden çekilmesiyle birlikte olaylar duruldu.

GÖRGÜ TANIĞI OLAYLARI ANLATTI

Halk polis şiddetine tepki gösterirken mahalleye çok sayıda zırhlı polis araçlarının gelmesi ile tansiyon yükseldi. Özellikle kadınların tepki gösterdiği polisler, gözaltı yapmak istedi. Bunun üzerine polise tepki gösterildi. Biber gazı ile saldıran polisin ara sokaklara kaçanların arkasından ateş açtığı öne sürüldü.

Şans eseri kimsenin yaralanmadığı saldırı esnasında yaşlı bir kadına yönelen polisler kadını yerlerde tekmeledi. Uzun süre yaşanan gerginlik polisin mahalleden çekilmesi ile son bulurken, polislerin attığı gaz bombaları ile silahların fişekleri bir araya getirildi.

Polis şiddetine ve gençlerin vurulduğu anlara tanıklık eden Sultan Karakuzu, gençlerin ara sokakta sıkıştırılmasının ardından polislerin silahları ile arkaları dönük olan gençleri vurduğunu ve 2'sinin yaralandığını ifade etti. Karakuzu, "Gençleri vurduktan sonra sokağı kapattılar. Bizim girmemize de izin vermediler. Çocukları bataniyeye sarıp oradan çıkardılar" dedi.

Gençleri polislerin elinden almak için polislere tepki göstermelerinin ardından polisin kendilerine de saldırdığını belirten Karakuzu, "Kurşunlarla saldırdılar. Bizi yerlere atıp tekmeler vurdular. Vurulanların akıbetini bilmiyoruz. Onlara ne yaptılar bilmiyoruz" diyerek gözaltına alınanların hayatından endişe ettiklerini dile getirdi.

Karakuzu, "Biz barış diyoruz onlar bize kurşunlarla saldırıyor. Biz barış diyoruz onlar savaş diyor. Bitsin bu vahşet" dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mahalleli, \'Ölmek istemiyoruz, alt geçit istiyoruz\' dedi

SONRAKİ HABER

Türk Telekom Arena\'dan çıt çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...