13 Eylül 2014 16:47

Avrupa tribünlerinden Çarşı'ya destek!

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyeleri hakkında Gezi direnişi sırasında "hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek" suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken Çarşı'ya Almanya ve Fransa tribünlerinden destek geldi.

Avrupa tribünlerinden Çarşı\'ya destek!
Paylaş

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinden 35 kişinin Gezi Direnişinde “hükümeti yıkmaya teşebbüs” ettikleri iddiasıyla ‘müebbet hapis’ istemiyle yargılanması tartışmaları sürerken, Çarşı’ya farklı kesimlerden destek gelmeye devam ediyor. Almanya’nın Borussia Dortmund ve Fransa’nın FC Red Star takımlarının taraftarları Çarşı’ya destek pankartları açtı.  

‘ASLA PES ETMEYİN’

Borussia Dortmund ile Freiburg arasında oynanan maçta Dortmund taraftar grubu BVB Ultras, “Çarşı ultras, yolunuz için savaşın”, “Asla pes etmeyin”, “Ultras için özgürlük Türkiye dahil” pankartları açtı. Dortmund’un açtığı pankartlar sosyal medyada büyük ilgi görürken, yabancı taraftar sitelerine de haber oldu.

FRANSA’DAN ÇARŞI’YA YANINIZDAYIZ MESAJI

Çarşı’ya pankartlı bir diğer destek ise FC Red Star takımının taraftarlarından geldi. Fransız takımının tribünleri, “Forza Çarşı! Red Star yanında” pankartı açtı. Red Star taraftarları, Avrupa’da  anti-faşist duruşlarıyla tanınıyorlar. Önümüzdeki haftalarda farklı Avrupa tribünlerinin de Çarşı için pankart açması bekleniyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'dan genişletilmiş \'Alo Fatih\' toplantısı

SONRAKİ HABER

5 yıldızlı otel önünde denize girene dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...