13 Eylül 2014 15:55

Erdoğan'dan genişletilmiş 'Alo Fatih' toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beylerbeyi Sarayı'ndaki ofisinde bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Erdoğan\'dan genişletilmiş \'Alo Fatih\' toplantısı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beylerbeyi Sarayı'ndaki ofisinde bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan toplantıda, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın önceki gün Ankara'da basın temsilcileriyle bir araya gelmesinin ardından bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beylerbeyi Sarayı'ndaki ofisinde bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda, yeni döneme ilişkin izleyecekleri politikalar ile basının bu konudaki rolü üzerine durulduğu öğrenildi.

TEK AÇIKLAMA OCAKTAN'DAN

Toplantıya ilişkin tek açıklama Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'dan geldi. Ocaktan, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele, AB sürecini daha dikkatli, adımların daha hızlı atılması konusunda birtakım değerlendirmelerde bulundu" dedi.

Erdoğan'ın bundan sonra sık sık yurtdışı ziyaretleri gerçekleştireceğini söyleyen Ocaktan, "Değişik ülkeler, Afrika dahil çeşitli bölgelere ziyaretlerini sürdürecek" diye konuştu.

Erdoğan'ın "yeni ve sivil bir anayasa" konusunda elinden geleni yapacağını söylediğini aktaran Ocaktan, "IŞİD ve bölgedeki terör unsurlarına karşı" Cumhurbaşkanının bir bütün olarak baktığını söyledi. Ocaktan," Benim anladığım Türkiye teröre bir bütün olarak bakıyor. Bölgedeki bütün terör unsurlarına aynı şekilde bakıyor. Bugün IŞİD'dir yarın başka terör unsuru ortaya çıkar. Önemli olan bütün terör unsurlarına karşı uluslararası camiayla birlikte ortak hareket etmek. Sayın Cumhurbaşkanının bu doğrultuda olduğunu gördüm" diye konuştu. Ocaktan bir soru üzerine de Erdoğan'ın çözüm süreci konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğu izlenimini edindiğini de sözlerine ekledi.

Basın özgürlüğü konusunda sık sık eleştirilere muhatap olan ve yarattığı yandaşı basın nedeniyle uyarılan AKP hükümeti bütün kritik dönemlerde basın temsilcileriyle bir araya gelerek, basına rol biçiyor. Erdoğan'ın kendisine yakın medya organlarını ne kadar yakından takip ettiği ve gerektiğinde bizzat arayarak uyarmaktan çekinmediği, sanal ortama sızdırılan 'Alo Fatih' görüşmeleriyle ortaya çıkmıştı.

Yalçın Akdoğan da, önceki gün yaptığı açıklamada "Basın Yayın Enformasyon, Basın İlan Kurumu, TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK bütün bunları bir iletişim stratejisi çerçevesinde ortak amaca doğru yürüyen kurumlar olarak görüyorum" demiş bazı medya organlarının da "masum hak arama mücadelelerinden siyasi kalkışma yarattığını" öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak: Mali özerklik de istiyoruz

SONRAKİ HABER

Avrupa tribünlerinden Çarşı\'ya destek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...