12 Eylül 2014 17:21

Tema işçileri çözümü gösterdi

Çalışma koşullarının düzeltilmesi için iş bırakarak yol kesen ve patronlarla protokol imzalayan Tema İnşaat işçileriyle bir araya gelen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Sizler yaşadığınız sorunların nasıl çözüleceğini gösterdiniz” dedi.

Tema işçileri çözümü gösterdi
Paylaş

Çalışma koşullarının düzeltilmesi için iş bırakarak yol kesen ve patronlarla protokol imzalayan Tema İnşaat işçileriyle bir araya gelen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Sizler yaşadığınız sorunların nasıl çözüleceğini gösterdiniz” dedi. İşçiler de patrona verdikleri süre dolduğunda protokolün gereklerinin yerine getirilmemesi halinde pazartesi günü yeniden iş bırakacaklarını duyurdular.

TEMA inşaatının şantiyesinde koğuşlarının olduğu bölgeye giren Tüzel, çok sayıda işçi tarafından karşılandı. Milletvekilinin geldiğinin duyulması üzerine kısa süre içerisinde bine yakın işçi Tüzel’in etrafına toplandı. İşçilerin kaldığı konteynırların merdivenlerine çıkarak konuşma yapan Tüzel, Torunlar inşaatında yaşanan iş cinayetini hatırlatarak işçilere baş sağlığı diledi. İşçilerin eylemine ve kazanımına dikkat çeken Tüzel, “Sizler yaşadığınız sorunların nasıl çözüleceğini yaptığınız yürüyüşle gösterdiniz. İnşaatlar son günlerde gündem de herkesin gözü sizlerin üzerinde. Buralar ya iş cinayetleri ile gündeme geliyor ya da sizin yaptığınız gibi işçilerin eylemleri ile. Bu kötü ve kuralsız çalışma ortamının değişmesi işçilerin örgütlü şekilde davranmasına bağlı. Sendikalaşarak yan yana durarak kuralsız çalışma koşullarına bizi itenlere hayır diyeceksiniz. Siz bunu yaptınız şimdi bu birliği kalıcı hale getirmek gerekir. Bizlerde Torunlarda olduğu gibi burada yaşananlarına Meclis gündemine taşıyacağız” diye konuştu. Konuşması sık sık işçilerin alkışlarıyla kesilen Tüzel, daha sonra işçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

ASANSÖR FACİASI AN MESELESİ

İşçiler Tema İstanbul’da da Torunlar GYO da olduğu gibi asansörlerin sık sık arızalandığını belirttiler. Katlar arasında asansörün sürekli takıldığını anlatan işçiler, benzer bir durumun yaşanmasının an meselesi olduğuna vurguladılar. Çalıştıkları yerlerde yemeklerinin kötü olduğunu, ücretlerinin bir ay gecikmeli ödendiğini, sigorta primlerinin eksik yatırıldığını aktaran işçiler, işçi güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınmadığını söylediler. En büyük sorunlarının taşeronlaşmadan kaynaklandığına değinen işçiler çok taşeron olunca sorunlar karşısında muhatap da bulamadıklarını aktardılar. “Tema’da teşeronun taşeronu var” diyen işçiler, şöyle devam ettiler: “Herkes bir sorun olduğunda sorumluluğu bir birine atıyor.” Bu sorunlara karşı birlik olup mücadele veren ve protokol imzalayan işçiler, patron vekillerine Cumartesiye (bugüne) kadar zaman verdiklerini, protokolün gereği yapılmamışsa pazartesi yeniden iş durduracaklarını söylediler. İşçiler, Tüzel’den yaşadıkları sorunları Meclis’e taşımalarını istedi.

İşçileri dinleyen Tüzel, yaşanan sorunlarla ilgili ziyaretlerini sürdüreceğini belirterek “Bundan sonraki süreçlerde de sizlerle konuşmaya sizi dinlemeye geleceğim. Burada örgütlenmek sendikalaşarak daha ileri adımlar atılmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından işçiler “Direne direnen kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarını attılar. İşçiler Tüzel’in de katılımıyla kortej oluşturarak yatakhanelerden şantiye çıkışına yürüyüş yaptılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlaca daha fazla para ödenecek

SONRAKİ HABER

EMEP\'ten \'direnişi büyütelim\' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...